China sluit opnieuw alle bioscopen

China sluit opnieuw alle bioscopen
28 maart 2020 om 13:21

In de afgelopen twee weken werden honderden filmzalen in het land heropend, maar helaas hebben alle bioscopen in China wederom de deuren moeten sluiten. Er werd geen enkele reden gegeven voor deze omkering in het beleid, maar insiders geloven dat de regering zich zorgen maakt over een mogelijke tweede golf van coronavirusinfecties.

Meer dan 600 bioscopen in heel China kregen groen licht om hun deuren in de afgelopen week te heropenen, maar het Film Bureau van Beijing heeft op vrijdag laat een bericht naar buiten gebracht om alle bioscopen op te roepen wederom hun deuren te sluiten.

Er werd geen officiële verklaring gegeven voor de plotselinge ommekeer. De insiders van de industrie begonnen onmiddellijk te speculeren dat de overheid zich zorgen maakte over een potentiële tweede golf van coronavirusinfecties.

Het besluit komt als een schok gezien de signalen die de autoriteiten nog maar een dag geleden hadden afgegeven. Op donderdag kondigde de overheid van Shanghai aan dat 205 van de filmzalen van de stad toestemming hadden gekregen om het vertonen van films te hervatten. Eerder deze week onthulde China Film Group, de dominante door de staat gesteunde filmdistributeur, een plan om de bioscopen te laten profiteren van blockbusters om klanten terug te lokken naar het witte doek.

De gefaseerde heropening van China's uitgebreide netwerk van bioscopen was wereldwijd een zeldzaam lichtpuntje, gezien het feit dat bioscopen in vrijwel elke andere grote markt ter wereld, waaronder Noord-Amerika en Europa, werden gesloten.

"Deze tweede sluiting zal geen kwestie van één of twee weken zijn", vertelde een leidinggevende van een groot filmbedrijf aan The Hollywood Reporter, die vroeg om niet genoemd te worden vanwege de gevoeligheid van het commentaar op het overheidsbeleid met betrekking tot het coronavirus. "Ze zullen nu nog voorzichtiger zijn als ze wederom de zalen proberen te openen en dit zal een grote tegenslag zijn."

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Algemeen Bioscoop

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten