Nieuw op Netflix: Glenn Close en Amy Adams in 'Hillbilly Elegy' van Ron Howard

Nieuw op Netflix: Glenn Close en Amy Adams in 'Hillbilly Elegy' van Ron Howard
24 november 2020 om 11:03

De film draait al een aantal dagen in de bioscoop maar is nu ook op Netflix te zien: Hillbilly Elegy (2020), het nieuwe drama van regisseur Ron Howard over een voormalige marinier uit zuid-Ohio die zijn droombaan krijgt aangeboden maar door een familiecrisis wordt gedwongen om terug te keren naar de plaats waar hij opgroeide en die hij het liefst wil vergeten.

Het drama vertelt het verhaal van drie generaties van een familie die woont in Appalachia. Zij worstelen met geweld, armoede en verslaving. J.D. Vance (Gabriel Basso) wordt geconfronteerd met de ingewikkelde dynamiek in zijn familie, waaronder zijn explosieve relatie met zijn verslaafde moeder Bev (Amy Adams). Door de herinneringen aan zijn oma Mamaw (Glenn Close), de slimme vrouw die hem opvoedde, realiseert J.D. zich hoe erg zijn familie zijn eigen leven positief heeft beïnvloed.

Bekijk hier de trailer van Hillbilly Elegy:

De Netflix-film is gebaseerd op het boek Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture in Crisis van J.D. Vance en is dus een waargebeurd verhaal. De filmrechten op het boek werden in 2017 gekocht door Imagine Entertainment, het productiebedrijf van Ron Howard en producent Brian Gazer. Niet lang daarna maakte Howard bekend het boek zelf te gaan verfilmen. Howard regisseerder eerder films als A Beautiful Mind (2001), Angels & Demons (2009) en Rush (2013).

Hillbilly Elegy is nu te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix.

Hillbilly Elegy (2020)
6.7
J.D. Vance (Gabriel Basso), een voormalige marinier uit zuid-Ohio die aan de Yale-universiteit rechten studeert, krijgt een droombaan aangeboden maar hij wordt door een familiecrisis gedwongen om terug te keren naar de plaats waar hij opgroeide en die hij het liefst wil vergeten.

Beeld: Still 'Hillbilly Elegy' via TMDb

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsHillbilly Elegy (2020)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws