Hitserie 'The Expanse' verlengd met een zesde en tevens laatste seizoen

Hitserie 'The Expanse' verlengd met een zesde en tevens laatste seizoen

Nog voor de release van het vijfde seizoen van The Expanse (2015–2022), dat vanaf 16 december te zien is op Amazon Prime Video, verlengt de streamingdienst de serie met een zesde seizoen. Dit goede nieuws komt echter met een bitter randje, aangezien dit tevens het laatste seizoen zal zijn.

In een verklaring vertelt Vernon Sanders, Co-Head of Television bij Amazon Studios, hoe blij hij is dat ze fans van de sciencefictionserie kunnen verblijden met een zesde seizoen.

We willen Naren, Andrew, Broderick, iedereen bij Alcon en de volledige cast en het team van The Expanse bedanken voor hun harde werk en de liefde die ze de afgelopen seizoenen in de serie hebben gestoken. We zijn erg blij dat we de trouwe fans van The Expanse de veelbelovende afsluiting van de serie kunnen geven die ze verdienen. We weten dat ze het geweldig zullen vinden hoe seizoen vijf en zes zich gaan ontwikkelen.

De woorden van Sanders beloven veel goeds voor de laatste twee seizoenen van de serie die is gebaseerd op de populaire boekenreeks van James S.A. Corey. De serie, die oorspronkelijk op Netflix te zien was, vertelt het verhaal van een langdurig conflict tussen de regeringen van de Aarde, Mars, The Expanse en het sterrenstelsel.

The Expanse (2015–2022)
8.5
'The Expanse' speelt zich 200 jaar in de toekomst af waar een zaak van een vermiste jonge vrouw een geharde rechercheur en een foute scheepskapitein bij elkaar brengen.

In seizoen 5 verlaten grote groepen mensen het zonnestelsel op zoek naar een nieuw thuis op de aardse werelden voorbij de buitenaardse Ring. Ook wordt er een zware prijs betaald voor de eeuwenlange exploitatie van de Belt en is er een afrekening in zicht. Voor de bemanning van de Rocinante en de leiders van de Inner Planets en de Belt komen het verleden en het heden samen, wat leidt tot persoonlijke uitdagingen met verstrekkende gevolgen voor het hele zonnestelsel.

Bekijk hier de teasertrailer van The Expanse seizoen 5:

Beeld: Still 'The Expanse' via TMDb
Tekst: Bobbery Amsterdam

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Amazon Prime VideoThe Expanse (2015–2022)

Meer Amazon Prime Video

Meer Amazon Prime Video

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws