Nieuw op Netflix: oorlogsfilm 'Mosul' geproduceerd door Joe en Anthony Russo

Nieuw op Netflix: oorlogsfilm 'Mosul' geproduceerd door Joe en Anthony Russo
26 november 2020 om 11:03

De actiethriller Mosul (2019) is vanaf vandaag te zien op Netflix. De film werd geproduceerd door Avengers: Endgame (2019)-regisseurs Joe en Anthony Russo en gaat over de strijd tussen een afvallige politie-eenheid en de IS-strijders die hun huizen hebben verwoest.

In de film is te zien hoe het Nineveh SWAT-team weerstand probeert te bieden aan de Islamitische Staat in het noorden van Irak en hoe zij alles op alles zetten om hun stad Mosul uit de handen te houden van de terroristische organisatie. 

Mosul is gebaseerd op het korte verhaal van Luke Mogelson dat in 2017 werd gepubliceerd in The New Yorker met de titel The Desperate Battle to Destroy ISIS. De film is geschreven en geregisseerd door Matthew Michael Carnahan, bekend van World War Z (2013), Deepwater Horizon (2016) en 21 Bridges (2019). De hoofdrollen zijn voor Waleed Elgadi, Hayat Kamille en Thaer Al-Shayei.

Eerder al schreven we dat Mosul volgens de Russo broers geen typische Hollywood-oorlogsfilm is. De Arabisch gesproken film is zo gemaakt dat het de Irakese perspectieven naar voren brengt.

Joe en ik willen het kapitaal dat we hebben opgebouwd gebruiken om films als deze te helpen een publiek te vinden.

De film ging in première op het Internationaal filmfestival van Toronto en werd daar enthousiast ontvangen. Oorspronkelijk stond er een grote bioscooppremière gepland, daar werd vanwege de coronapandemie helaas een streep doorheen gezet.

Mosul (2019)
7.1
In 'Mosul' probeert het Nineveh SWAT-team weerstand te bieden aan de Islamitische Staat in het Noorden van Irak.

Beeld: Still ‘Mosul’ via Jose Haro/Netflix

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsMosul (2019)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws