'Utopia' na een seizoen gecanceld door Amazon

'Utopia' na een seizoen gecanceld door Amazon
28 november 2020 om 11:35

Amazon heeft Utopia (2020– ) na het eerste seizoen gecanceld. De beslissing over de sci-fi dramaserie wordt genomen slechts twee maanden na de lancering.

Utopia is geïnspireerd op de serie van dezelfde naam uit Engeland en volgt een groep van comicfans die elkaar online ontmoeten. Ze hebben een bond gevormd over wat een fictionele comic lijkt te zijn, maar dan blijkt dat de comics bedreigingen voor de mensheid voorspellen.

De cast van de serie bestaat uit Sasha Lane, Ashleigh LaThrop, Dan Byrd, Jessica Rothe, Desmin Borges, Javon Walton en John Cusack, van wie het zijn eerste rol in een serie is. Schrijver Gillian Flynn, bekend van Gone Girl en Sharp Objects is de showrunner en uitvoerend producerend.

Tijdens Comic Con eerder dit jaar onthulde Flynn dat ze al zeven jaar geleden met het project begon om te werken naar een goede Amerikaanse adaptatie.

Mijn idee was niet alleen om het te Amerikaniseren - en om er dingen in te verwerken die resoneren bij Amerikanen - maar ook om het rauw en naar te maken op een hele realistische manier.

Nu zal Flynn haar project dus helaas niet voort kunnen zetten. Het eerste seizoen kan je uiteraard nog wel op Amazon Prime Video bekijken.

Utopia (2020– )
6.7
'Utopia' richt zich op een groep van stripliefhebbers die elkaar online ontmoeten en verbonden zijn met elkaar door hun obsessie voor een fictieve strip genaamd 'Utopia'.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Utopia' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series Amazon Prime VideoUtopia (2020– )

Lees ook:

Meer Amazon Prime Video

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws