Chinese bioscooporganisatie komt met handleiding voor heropenen bioscopen

Chinese bioscooporganisatie komt met handleiding voor heropenen bioscopen
31 maart 2020 om 13:15

Hoewel vorige week nog bekend werd dat de heropening van de Chinese bioscopen moest worden uitgesteld, komt de Shanghai Film Distribution and Exhibition Association nu met een handleiding om het verder verspreiden van het coronavirus te voorkomen.

Er werd afgelopen week geen reden gegeven voor het uitstel, maar het is denkbaar dat de regering zich zorgen maakt over een tweede golf van besmettingsgevallen met het coronavirus en de snelle verspreiding daarvan, door grote aantallen bezoekers die naast elkaar zitten in volle bioscoopzalen.

Uit voorzorg hebben bioscopen in Shangai daarom een aantal richtlijnen opgesteld. Zo moeten bioscopen van alle bezoekers de temperatuur opmeten en het personeel handschoenen en een masker dragen. Daarnaast is het volgens het document ook belangrijk dat alle deuren, ticketmachines, en het toilet minstens vijf keer per dag worden schoongemaakt.

Verder wordt vermeld dat de tijd tussen voorstellingen ten minste twintig minuten moet bedragen en mogen er minder tickets verkocht worden om social distancing mogelijk te maken.

De Engelse vertaling van het document, getiteld: Technical Guidance for Prevention of Coronavirus Spread during Cinema Reopening, wordt aangeboden door UK China Film.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Algemeen Bioscoop

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten