Netflix maakt Koreaanse bewerking van 'La Casa de Papel'

Netflix maakt Koreaanse bewerking van 'La Casa de Papel'

Er komt een Koreaanse bewerking van La casa de papel (2017–2021) aan. De originele Spaanse serie is een van Netflix' hitseries en zal nu een nieuw jasje krijgen.

De bewerking zal zich afspelen op het Koreaanse schiereiland en de regie is in handen van Kim Hong-sun, die bekend is van de productie van tv-drama's The Guest, Voice en Black. Scenarioschrijver Ryu Yong-jae en zijn team zullen het scenario schrijven en waren al bekenden van Netflix aangezien zij Netflix-serie Psychopath Diary op hun naam hebben staan.

Álex Pina, die de creatieve kracht achter en uitvoerend producent van La Casa de Papel is, zei het volgende over de remake:

Koreaanse makers hebben jarenlang hun eigen taal en audiovisuele cultuur ontwikkeld. Net als onze serie zijn ze erin geslaagd culturele grenzen te overschrijden en bekend te worden bij duizenden kijkers, vooral jongeren, over de hele wereld. Ik vind het daarom fantastisch dat de Koreaanse makers La Casa de Papel aantrekkelijk vinden om een bewerking van te maken. Het feit dat de serie zich afspeelt op het Koreaanse schiereiland is bovendien een mijlpaal waar ik erg blij mee ben.

La Casa de Papel ging in 2017 in première en ondertussen zijn er vier delen van de reeks uit, het vijfde en laatste deel is op dit moment in productie. Verdere informatie over de Koreaanse bewerking zal binnenkort bekend worden.

La casa de papel (2017–2021)
8.2
In 'La casa de papel' (Money Heist) sluiten acht dieven zichzelf en hun gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje.
Beeld: Still 'La casa de papel' via Netflix
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand NetflixLa casa de papel (2017–2021)La Casa de Papel: Korea (2022– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws