Nederlandse serie 'De Luizenmoeder' krijgt bioscoopfilm

Nederlandse serie 'De Luizenmoeder' krijgt bioscoopfilm
1 april 2020 om 08:30

De populaire televisieserie De Luizenmoeder (2018– ) krijgt een vervolg en wel in de vorm van een speelfilm: Luizenmoeder - De Film (2021). Ilse Warringa, die de rol van juf Ank in de serie vertolkte zal de film leiden, maakt Dutch Film Works bekend. Het zal het debuut worden van Warringa als regisseur van een speelfilm.

Jan-Albert de Weerd, de regisseur en bedenkener van De Luizenmoeder noemt de film "een bekroning van de afgelopen drie jaar De Luizenmoeder. Het is heel bijzonder om na twee seizoenen van de serie, nu samen met Ilse Luizenmoeder - De Film te ontwikkelen.

Warringa meldde over het vervolg:

De voorpret is er al, op papier bestaat het al en in mijn hoofd draait de film al op volle toeren: ik kan me er dus enorm op verheugen om de personages van De Klimop weer nieuw leven in te blazen en ze heerlijk als vanouds op mekaar in te laten hakken!

De wens voor een film gebaseerd op De Luizenmoeder werd al langer gekoesterd. Eerder werd al bekend dat de gehele cast, met uitzondering van Diederik Ebbinge toegezegd had met het project mee te willen doen.

De Luizenmoeder werd uitgezonden in 2018 en 2019 en vertelde over het wel en wee op basisschool De Klimop waar juffrouw Ank en directeur Anton de scepter zwaaien. De serie hield wekelijks vele miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd en werd onder meer bekroond met de prestigieuze Nipkowschijf. Na twee seizoenen stopte de serie, onder meer omdat schrijver en acteur Diederik Ebbinge geen zin meer had.

De serie viel in de smaak bij televisiekijkend Nederland toen deze werd uitgezonden in 2018 en 2019. Centraal staat een groep docenten en ouders die betrokken zijn bij de absurdistische basisschool De Klimop waar juffrouw Ank en directeur Anton de scepter zwaaien. De serie werd onder meer bekroond met de prestigieuze Nipkowschijf.

De film wordt geproduceerd door Nijenhuis & Co (De beentjes van Sint-Hildegard (2020)) in coproductie met Bing Film & TV (De Luizenmoeder). De opnames staan gepland voor de tweede helft van 2020.

Luizenmoeder - De Film (2021)
Film gebaseerd op de Nederlandse serie 'De Luizenmoeder'.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still uit 'De Luizenmoeder' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films SeriesLuizenmoeder - De Film (2021)De Luizenmoeder (2018– )

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten