Kijktip in donkere dagen: kinderserie 'Knofje' op Videoland

Kijktip in donkere dagen: kinderserie 'Knofje' op Videoland
2 december 2020 om 16:16
2 december 2020 om 16:24

Goed nieuws voor alle twintigers die behoefte hebben aan een nostalgisch warm bad in deze grimmige tijden: kinderserie Knofje (2002– ) op Videoland. Zes afleveringen lief kinderavontuur. Dat is leuk voor iedereen die 't nog kent van vroeger, en óók voor iedereen die zijn kinderen nu eventjes zoet wil houden.

Knofje heeft slechts één seizoen dat bestaat uit 6 afleveringen, maar ondanks de bescheiden lengte was de serie toch een hit toen hij begin deze eeuw op televisie kwam. De hoofdrol van Knofje wordt gespeeld door Sterre Herstel, en haar moeder wordt vertolkt door Yvon Jaspers.

Knofje is vier jaar oud en ze maakt van alles mee. Zo heeft haar moeder een baby in haar buik, speelt ze verstoppertje en mag ze soms in haar eentje een brood gaan kopen. Dat laatste klinkt in deze lockdownperiode als een heel herkenbaar avontuur.

In 2004 won de serie een 'Gouden Beeld' in de categorie Jeugd. Deze prijs was onderdeel van de Nederlandse Academy Awards, die tussen 1996 en 2006 werden uitgereikt.

Knofje (2002– )
7.4
Knofje, een meisje van viereneenhalf, beleeft kleine avonturen in en rond het huis. Samen met haar zwangere moeder speelt ze verstoppertje met haar knuffels in de keuken.

Knofje is te zien op Videoland. Het complete aanbod van Videoland vind je hier.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Knofje' via TMDb
Tekst: Videoland

Meer over:

Video on demand Series Videoland Videoland-tipsKnofje (2002– )

Lees ook:

Meer Videoland

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws