Mads Mikkelsen over zijn rol als Grindewald: 'Het wordt een uitdaging'

Mads Mikkelsen over zijn rol als Grindewald: 'Het wordt een uitdaging'
3 december 2020 om 09:34

Mads Mikkelsen heeft zich voor het eerst uitgelaten over het feit dat hij gecast is als Gellert Grindewald in Fantastic Beasts and Where to Find Them 3 (2022). Mikkelsen vervangt daarmee Johnny Depp, die na beschuldiging van huiselijk geweld verzocht werd afscheid te nemen van de franchise.

In een interview over Druk (2020), de nieuwe film van Thomas Vinterberg waarin Mikkelsen de hoofdrol heeft, vroeg de journalist hem ook naar zijn ideeën over het personage Grindelwald. Gaat Mikkelsen het anders aanpakken dan Depp? De acteur is er samen met het Fantastic Beasts-team mee bezig, vertelde hij:

Nou, ik zal het zijn en niet hij, dus dat is al een verschil. Maar het is inderderdaad lastig. We zijn het nog aan het uitwerken. Er moet een brug zijn tussen wat Johnny deed en wat ik ga doen. Maar tegelijkertijd moet ik me de rol ook eigen maken.

Dicht bij het huidige verhaal blijven dus, maar ook een authentiek personage neerzetten. Dat is best een klus.

We zullen zoeken naar connecties met de vorige versie van het personage, en wat bruggetjes slaan, zodat de twee niet volledig los van elkaar komen te staan. Want Depp heeft al heel wat bereikt met Grindelwald.

Veel fans zijn enthousiast over de keuze voor Mikkelsen als Grindewald. Maar wat vond hij er zelf eigenlijk van, toen hij het telefoontje kreeg?

Qua baan is het natuurlijk een buitenkans. Het is een heel interessante en leuke rol. Maar het is ook een schok, door de gebeurtenissen waardoor deze situatie ontstond. Ik wens [Depp en Amber Heard] allebei het beste. Het is een verdrietige toestand, ik hoop dat ze er allebei weer snel bovenop zijn.

Fantastic Beasts and Where to Find Them 3 is op dit moment in productie. Volgens de huidige planning zal de film op 14 juli 2022 in première gaan. Druk, de nieuwe film van Vinterberg met Mikkelsen in de hoofdrol, is vanaf dit voorjaar in de bioscoop te zien.

Fantastic Beasts and Where to Find Them 3 (2022)
De derde film in de reeks 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' waarin de avonturen van Newt Scamander gevolgd worden.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Polar' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films CelebritiesFantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)Fantastic Beasts and Where to Find Them 3 (2022)

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws