Paul Verhoeven sluit terugkeer naar Hollywood niet uit

Paul Verhoeven sluit terugkeer naar Hollywood niet uit
2 april 2020 om 09:19

De 81-jarige regisseur werkt momenteel samen met Ed Neumeier, met wie hij in de Verenigde Staten RoboCop (1987) en Starship Troopers (1997) maakte, aan een aantal projecten.

"We werken aan een goed idee. Als dat van de grond komt, maak ik misschien mijn rentree in Hollywood", aldus Verhoeven eerder deze week tegenover het NRC. "Als dat na deze hele coronaperiode nog mogelijk is natuurlijk."

Dat neemt niet weg dat hij een terugkeer op eigen bodem niet uitsluit. Samen met Robert Alberdingk Thijm werkt de regisseur aan Het geheim van een goed huwelijk. De ontwikkelingen daarvan staan echter op een laag pitje vanwege zijn operaties vorig jaar aan zijn heup en dikke darm.

Maar het lijkt mij nog steeds ontzettend leuk om nog een keer iets te doen met nieuwe generatie in Holland. Bovendien vind ik het heel fijn om op een set weer eens heel direct te kunnen zeggen wat ik denk. In het Frans of Engels kan ik mij toch moeizamer uitdrukken.

Zijn nieuwste film Benedetta (2021) over lesbische liefde in een middeleeuws klooster is voor 99 procent klaar en had eigenlijk op het filmfestival van Cannes in première moeten gaan. Nu het festival door de coronapandemie is uitgesteld, is het onduidelijk wanneer zijn nieuwste project het levenslicht gaat zien.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Films Celebrities

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten