Nieuw op Netflix: Italiaanse komediefilm 'L'incredibile storia dell'isola delle rose'

Nieuw op Netflix: Italiaanse komediefilm 'L'incredibile storia dell'isola delle rose'
9 december 2020 om 17:43

De Italiaanse uitvinder Giorgo Rosa was het in de jaren '60 van de vorige eeuw oneens met de manier waarop zijn land bestuurd werd. Maar in plaats van zelf de politiek in te gaan of met de noorderzon te vertrekken besloot hij dan maar zélf een land te stichten, midden in zee. En dat lukte hem. Het bijzondere waargebeurde verhaal werd verfilmd door Sydney Sibilia en is nu te zien op Netflix.

Isola delle rose, Rozeneiland, zo noemde Rosa zijn eigen staat. Hij haalde er wereldwijd het nieuws mee. Het plotseling ontstane eiland bracht een hoop vragen, morele kwestisch en bureaucratisch gedoe met zich mee. Én een hoop humor, in ieder geval in de verfilming. Kijk de trailer van L'incredibile storia dell'isola delle rose (2020) hier:

Francesca Manieri schreef het script voor de film van regisseur Sibilia, en de hoofdrollen worden vertolkt door Elio Germano, Tom Wlaschiha, Luca Zingaretti en Fabrizio Bentivoglio. Hoe dat er op de set aan toe ging? Netflix deelde vandaag een exclusief kijkje achter de schermen van de filmopnames:

L'incredibile storia dell'isola delle rose is vanaf vandaag te zien op Netflix. Het hele aanbod van Netflix vind je hier.

L'incredibile storia dell'isola delle rose (2020)
7.0
Gebaseerd op het ware verhaal van Giorgio Rosa, die in 1968 voor de kust van Rimini een kleine natie stichtte die dromen en ambities van een generatie belichaamde.
Beeld: Still 'L'incredibile storia dell'isola delle rose' via TMDb
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixL'incredibile storia dell'isola delle rose (2020)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws