MGM koopt Ridley Scotts 'Gucci' met Lady Gaga in de hoofdrol

MGM koopt Ridley Scotts 'Gucci' met Lady Gaga in de hoofdrol
9 april 2020 om 08:57

Studio MGM zet hoog in en schaft de nieuwste film van Ridley Scott aan: Gucci. De makers zijn in gesprek met niemand minder dan Lady Gaga voor de hoofdrol.

MGM is erop gebrand om meer eigen films te maken en is druk bezig met het maken van nieuwe deals om dit te verwezenlijken. In een ware biedingsstrijd is het MGM gelukt om Netflix te verslaan, waardoor ze nu mogen samenwerken met Ridley Scott. De studio won het naar verluidt van de streamingdienst omdat ze de film een bioscooprelease beloven, iets waar regisseur Scott veel waarde aan hecht.

Gucci is het nieuwste project van de Blade Runner-regisseur en is een true crime drama over de moord op mode-icoon Maurizio Gucci. Het script, geschreven door Roberto Bentivegna, is gebaseerd op het boek The House of Gucci van Sara Gay Forden. Het verhaal verdiept zich in de intrigerende familiegeschiedenis van de Gucci’s.

De makers zijn in gesprek met zangeres en A Star is Born-actrice Lady Gaga voor de rol van Patrizia Reggiani, de ex-vrouw van Gucci die veroordeeld is voor het bekokstoven van zijn dood in 1995 in Italië nadat hij vreemdging. Ze kreeg de bijnaam Black Widow en zat 18 jaar in de gevangenis. Sinds 2016 is ze op vrije voeten. Lady Gaga werd voor haar optreden in A Star Is Born (2018) genomineerd voor een Oscar.

Scott was net bezig met het opnemen van The Last Duel (2020) – een Middeleeuws drama met Ben Affleck, Matt Damon en Adam Driver – toen de productie moest worden stopgezet vanwege het coronavirus. Na dit project gaat Scott direct aan de slag met Gucci. MGM zet de releasedatum vast op 24 november 2021.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'A Star is Born' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsGucci

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten