Bioscopen denken na over heropening

Bioscopen denken na over heropening
10 april 2020 om 09:41

Afgelopen week vroeg premier Rutte in zijn persconferentie aan ondernemers om vast na te denken over een manier waarop zij straks in de ‘anderhalvemetersamenleving’ hun werkzaamheden weer kunnen hervatten. Ook bioscopen hebben hier gehoor aan gegeven.

Het lijkt voor nu ondenkbaar dat we straks weer in volle bioscoopzalen zitten en in elkaars popcornbak grijpen. Daarom is het volgens Ron Sterk, directeur van Vue Nederland, belangrijk om na te denken "hoe te handelen in bioscopen, waar hygiëne en afstand" bepalende factoren gaan worden. "Ik zie het niet snel gebeuren, maar we zijn wel voorbereid", aldus Sterk tegenover Holland Film Nieuws.

Ook Pathé geeft aan na te denken over een scenario waarmee de bioscopen straks weer open kunnen gaan. De keten laat weten daar pas in een later stadium met informatie over naar buiten te treden.

Jacqueline Aarts, Country Manager Box Office Sales & Marketing bij Kinepolis Nederland, zegt: "We zijn ons zeker aan het voorbereiden hoe we op een veilige wijze weer onze deuren kunnen openen, al is de datum van een dergelijke opening nog onbekend". Volgens Aarts is het vanzelfsprekend dat de veiligheid van de bezoekers voorop staat. "Naast dat natuurlijk graag onze gasten weer een leuk filmuitje willen bieden na een lange periode stay@home".

Aarts verwacht dat de maatregelen minimaal zullen inhouden dat er anderhalve meter afstand moet worden gehouden en dat er strikte hygiënemaatregelen zullen moeten worden nageleefd. "Het is voor ons allemaal belangrijk om dit te blijven respecteren om een tweede mogelijke coronagolf te voorkomen".

Brancheverenging NVBF meldt op haar website dat het vooralsnog onbekend is wanneer de bioscopen weer open mogen. Het is volgens de belangenvereniging wel van belang dat er vanaf de opening sprake gaat zijn van bepaalde beperkingen, om op die manier de veiligheid van bioscoopbezoekers en- medewerkers te kunnen garanderen.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Bioscoop

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten