Julianne Moore en Finn Wolfhard gecast in Jesse Eisenbergs regiedebuut

Julianne Moore en Finn Wolfhard gecast in Jesse Eisenbergs regiedebuut
10 april 2020 om 11:11

Oscarwinnaar Julianne Moore en Stranger Things-ster Finn Wolfhard zullen moeder en zoon gaan spelen in indiefilm When You Finish Saving the World. De film is het regiedebuut van Jesse Eisenberg.

De film wordt geproduceerd door Emma Stone, haar verloofde Dave McCary (Brigsby Bear) en Moore. CAA Media Finance regelt de financiering en zal de wereldwijde verkoop verzorgen. Eisenberg schrijft het script.

Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige audioserie Audible Original. Deze zesdelige serie speelt zich af over drie decennia en volgt drie leden van een familie. Nathan, een vader die leert om in contact te komen met zijn pasgeboren zoon; Rachel, een jonge student die haar plek in het leven zoekt; en Ziggy, een tiener op zoek naar waar hij vandaan komt en wat hem verder in het leven te wachten staat.

Eisenberg, Wolfhard en Kaitlyn Dever geven hun stem aan de personages in de Audible Show. Het zal daarom interessant zijn om te zien hoe de filmversie zich richt op een nieuw personage (Moore) en haar relatie met haar zoon (Wolfhard).

Hoewel Eisenberg naast acteur ook bekendstaat als getalenteerd auteur, toneelschrijver en humorist, is het nog maar de vraag of hij kan regisseren. De acteur speelt momenteel in de indie-thriller Vivarium (2019) en het Marcel Marceau biopic oorlogsdrama Resistance (2020). Moore is binnenkort te zien als Gloria Steinem in The Glorias (2020) en is net klaar met het filmen van Disney’s live-actie Cruella (2020). Moore en Eisenberg kennen elkaar al lang en werkten samen aan Zombieland-films.

Wolfhard was tot aan de coronapandemie druk bezig met filmen van het vierde seizoen van Stranger Things (2016– ) toen Netflix gedwongen werd de productie op te schorten. De 17-jarige acteur, die misschien wel wat doet denken aan een jonge Eisenberg, speelde onlangs in WB’s drama The Goldfinch (2019) en Amblins horrorfilm The Turning (2020), en zal binnenkort te zien zijn als de zoon van Carrie in Ghostbusters: Legacy (2020).

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Turning' via Filmdepot
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsWhen You Finish Saving the World

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten