Regie HBO-serie 'The Last of Us' in handen van Cannes-winnaar Kantemir Balagov

Regie HBO-serie 'The Last of Us' in handen van Cannes-winnaar Kantemir Balagov
16 januari 2021 om 16:22

The Last of Us heeft een nieuwe regisseur gevonden. Eerst werd bekend dat Johan Renck van Chernobyl (2019) de regie zou doen, maar vanwege planningsproblemen haakte hij af. Kantemir Balagov, die met zijn eerste twee films hoge ogen gooide op het filmfestival van Cannes, neemt het stokje over.

Balagov moet de pilot van de serie gaan regisseren naar het script van Neil Druckmann en Craig Mazin. Druckmann is de schrijver en artistiek directeur van de game waarop de serie gebaseerd is en Craig Mazin is de maker van Chernobyl. Het verhaal speelt zich af twintig jaar nadat de moderne wereld verwoest is en gaat over de relatie tussen smokkelaar Joe en tiener Ellie. Joe moet Ellie wegsmokkelen, omdat zij de sleutel kan zijn om een dodelijke pandemie tegen te gaan. De twee maken een zware reis door Amerika en zijn afhankelijk van elkaar.

Met Balagov is het de verwachting dat de serie een donkere toon zal krijgen. Zijn films Tesnota (2017) en Beanpole (2019) zijn sombere drama's. Tesnota gaat over een arme familie die te maken krijgt met een kidnapping. Die film won de FIPRESCI-prijs in de Un Certain Regard-sectie van Cannes. Beanpole speelt na de Tweede Wereldoorlog in Leningrad en vertelt het verhaal van twee vrouwen die met hun trauma's om moeten gaan. Hiervoor won Balagov nogmaals de FIPRESCI-prijs, maar ook de prijs voor beste regisseur.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Last of Us' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Series AlgemeenThe Last of Us

Lees ook:

Meer series

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws