'Crip Camp' wint beste film op de International Documentary Association's Awards

'Crip Camp' wint beste film op de International Documentary Association's Awards
17 januari 2021 om 11:15

Crip Camp: A Disability Revolution (2020) heeft de prijs voor beste film gewonnen op de International Documentary Association's 2021 awards. De prijzen werden vanwege het coronavirus online uitgereikt. Ook Time (2020) en Dick Johnson Is Dead (2020) wonnen belangrijke prijzen.

Crip Camp, geregisseerd door Nicole Newnham en Jim LeBrecht, vertelt het verhaal van Camp Jened en de opkomst van de mensenrechtenbeweging voor mensen met een beperking. De Netflix-documentaire werd goed ontvangen op Sundance. Naast beste film won hij ook de ABC News VideoSource Award.

Crip Camp: A Disability Revolution (2020)
7.8
Op een steenworp afstand van Woodstock vond een revolutie plaats tijdens een zomerkamp voor tieners met beperkingen.

Garrett Bradley werd uitgeroepen tot beste regisseur voor de film Time en won de prijs voor beste opkomende regisseur. In Time staat de strijd van een zwarte vrouw centraal. Zij probeert haar man, die al twintig jaar vastzit, vrij te krijgen zodat haar gezin weer compleet is. De film werd in Nederland IDFA vertoond en is sinds kort te zien op Amazon.

Time (2020)
7.2
Fox Rich vecht voor de vrijlating van haar man, Rob, die een gevangenisstraf van 60 jaar uitzit.

Titels van streamingdiensten deden het ook op andere gebieden goed. Zo sleepte Netflix' Dick Johnson is Dead twee prijzen binnen, voor beste montage en beste script. John Was Trying to Contact Aliens (2020) bezorgde Netflix een accolade voor beste korte film.

De Courage Under Fire Award ging naar David France, Olga Baranova, David Isteev en de filmmakers en activisten van Welcome to Chechnya (2020) over de vervolging van LHBT+'ers in Tsjetsjenië.

Welcome to Chechnya (2020)
7.9
Homo's en transgenders zijn in de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië door een dodelijke zuiveringscampagne hun leven niet zeker.

Andere films die een prijs wonnen zijn Universe (beste muziekdocumentaire), The Earth Is Blue as an Orange (2020) (beste cinematografie), My Octopus Teacher (2020) (beste muziek en de Pare Lorentz Award). Last Chance U (2016–2020) was de beste serie, Atlanta's Missing and Murdered: The Lost Children (2020) is de beste documentaire bestaand uit meer delen en de beste korte serie is POV Shorts. Somebody werd to beste audiodocumentaire gekroond.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Crip Camp' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films AlgemeenCrip Camp: A Disability Revolution (2020)

Lees ook:

Meer films

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws