'Peaky Blinders' wordt afgesloten met een film

'Peaky Blinders' wordt afgesloten met een film
19 januari 2021 om 13:59

Nadat seriemaker Steven Knight gister bekendmaakte dat Peaky Blinders (2013– ) stopt na seizoen 6, onthult hij nu tegenover Deadline dat ze de serie afronden met een film. Daarmee is nu duidelijk wat Knight bedoelde met het nieuws dat "het verhaal in een andere vorm verdergaat".

De seriemaker vertelt tegenover het vakblad dat het altijd al zijn plan is geweest om de serie af te sluiten met een film. Hoewel een zevende seizoen ook nog op de planning stond, ziet het einde van de serie er nu anders uit. Een film zal het verhaal tot een einde brengen.

Covid heeft onze plannen gewijzigd. Maar ik kan zeggen dat mijn plan vanaf het begin was om Peaky te beëindigen met een film. Dat is wat er gaat gebeuren.

Details over de film zijn nog niet bekend, aangezien er nog niets vaststaat over het afsluitende project. Knight is in ieder geval duidelijk over het feit dat Peaky Blinders niet zomaar stopt. Of de film écht het einde betekent, is ook nog niet helemaal duidelijk. Zo is de seriemaker ook al een spinoff en een musical aangeboden. Het is nog niet duidelijk of Knight hierop is ingegaan.

De verwachtingen voor het slotseizoen zijn in ieder geval hoog. Zo is Knight ervan overtuigd dat "dit het beste seizoen van allemaal zal zijn en zijn er zeker van dat onze geweldige fans het geweldig zullen vinden". De opnames van seizoen 6 zijn maandag begonnen. Het is nog onduidelijk wanneer het slotseizoen in première gaat.

Peaky Blinders (2013– )
8.8
'Peaky Blinders' speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog, in 1919. Tommy Shelby (Cillian Murphy) leidt er de beruchte bende the Peaky Blinders en wilt er de maatschappelijke ladder beklimmen.

Beeld: Still 'Peaky Blinders' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series NetflixPeaky Blinders (2013– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws