Documentaire 'RBG' over Ruth Bader Ginsburg nu te zien op Netflix

Documentaire 'RBG' over Ruth Bader Ginsburg nu te zien op Netflix
20 januari 2021 om 17:13

De documentaire RBG (2018) is vanaf vandaag te zien op Netflix. De film is een biografie over jurist, rechter en activist Ruth Bader Ginsburg, die van 1993 tot vorig jaar een positie in het Amerikaanse Hooggerechtshof bekleedde.

Ginsburg zette zich tijdens haar leven in voor de gelijke rechten en emancipatie van vrouwen. Ze had grote invloed binnen het Amerikaanse rechtssysteem, en ook ver daarbuiten. Met haar decennialange werk veranderde ze de levens van talloze mannen en vrouwen.

Kijk de trailer van de film hier:

De film is gemaakt en geregisseerd door Julie Cohen en Betsy West. Twee jaar nadat de film verscheen, afgelopen september, overleed Ruth Bader Ginsburg aan de gevolgen van kanker. Ze werd 87 jaar. Cohen en West waren hevig geraakt door het nieuws van haar overlijden, en schreven onderstaand statement:

Zoals zoveel Amerikanen zijn we geschokt door de dood van rechter Ruth Bader Ginsburg. Zelfs als ze geen rechter bij het Hooggerechtshof was geworden, had Ginsburg haar plek in de geschiedenisboeken verdiend vanwege haar inzet voor gelijke rechten van mannen en vrouwen. Toen we haar tijdens het maken van onze documentaire vroegen hoe ze herinnerd wilde worden zei ze, karakteristieke bescheiden: "Als iemand die deed wat ze kon, met het beperkte talent dat ze had, om de maatschappij iets beter te maken voor de volgende generaties."

RBG (2018)
7.6
Ruth Bader Ginsburg is een 84-jarige Amerikaanse juriste en een van de negen rechters van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten.

RBG is nu te zien op Netflix. Het volledige aanbod van Netflix vind je hier.

Beeld: Still 'RBG' via TMDb
Tekst: Netflix

Meer over:

Video on demand Films NetflixRBG (2018)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws