Nederlandse horrorkomedie 'De Kuthoer' gaat (opnieuw) internationaal

Nederlandse horrorkomedie 'De Kuthoer' gaat (opnieuw) internationaal
20 januari 2021 om 17:26

De Nederlandse horrorkomedie De Kuthoer (2020) gaat de grens over. De absurdistische film met Katja Herbers is aangekocht door filmdistributeur Vertigo Releasing, en is vanaf maart te zien in Ierland en Groot-Brittanië.

De Kuthoer gaat over columniste en schrijver Femke, die elke dag online overspoeld wordt met nare verwensingen, bedreigingen en berichten waarin ze wordt doodgewenst. Hoewel ze haar best doet om zich er weinig van aan te trekken, is op een gegeven moment de maat meer dan vol. Haar woede neemt het over, en ze besluit wraak te nemen op al die 'reaguurders'.

Kijk de trailer van de film hier:

De Kuthoer is geregisseerd door Ivo van Aart, en het script is geschreven door Daan Windhorst. Windhorst kennen we van zijn schrijfwerk voor de serie Missie Aarde (2015). De film werd eerder al verkocht aan de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Korea, Spanje en Australië. Op het Fantasia International Film Festival in Canada won de film dit jaar de publieksprijs.

Sabine Brian, die werkzaam is bij de productiemaatschapij van de film, laat weten blij te zijn met het nieuws dat de film ook aan onze overzeese buren vertoond zal worden:

Het is fantastisch dat de film na een jaar succesvol draaien op festivals en de aankoop in de VS nu ook in de theaters in Groot-Brittannië en Ierland te zien zal zijn. Het internationale succes laat zien dat het actuele onderwerp trollen op social media een universeel probleem is.

Ook Pim van Collem, CEO van Dutch Features, het bedrijf dat de film internationaal vertegenwoordigt, is er over te spreken:

Het is geweldig om te zien dat deze Nederlandse hit, die internationaal onder de naam The Columnist te zien is, ook buiten onze grenzen zo goed ontvangen wordt. Herbers speelt een glansrol en we zijn enorm trots op dit succes!

De Kuthoer (2020)
6.4
Columniste en auteur Femke wordt dagelijks overspoeld met anonieme nare berichten en op sociale media dood gewenst.

Ben je benieuwd geworden naar De Kuthoer? De film is in Nederland te bekijken via NPO Start.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'De Kuthoer' via TMDb
Tekst: Herrie Film & TV

Meer over:

FilmsDe Kuthoer (2020)

Lees ook:

Meer films

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws