Brie Larson produceert en speelt in Apple-serie 'Lessons in Chemistry'

Brie Larson produceert en speelt in Apple-serie 'Lessons in Chemistry'
23 januari 2021 om 16:12

Brie Larson zal een rol spelen en uitvoerend producent zijn voor de dramaserie Lessons In Chemistry (2022). De serie is aangekocht door Apple, zo rapporteert Variety.

Het script wordt geschreven door Susannah Grant die een Oscar won voor het script van Erin Brockovich (2000), ze zal daarnaast uitvoerend producent zijn. Ook Jason Bateman en Michael Costigan zijn uitvoerend producenten, zij zitten met het bedrijf Aggregate Films ook achter series als Netflix' Ozark (2017– ), HBO's The Outsider (2020) en Hulu's A Teacher.

De serie is gebaseerd op het aankomende debuut van Bonnie Garmus. Het speelt zich af in de jaren zestig en volgt Elizabeth Zott (Larson) die ervan droomt om een wetenschapper te worden in een maatschappij waarin van vrouwen nog verwacht wordt dat hun plek in de keuken is. Als Elizabeth zwanger raakt wordt ze ontslagen bij het lab. Als alleenstaande moeder besluit ze een baan als gastvrouw van een televisieserie over koken aan het nemen. Daar maakt ze er het beste van en leert ze de kijkers - huisvrouwen en hun ineens meeluisterende mannen - meer dan alleen recepten. Ondertussen blijft ze ernaar verlangen terug te keren naar de wetenschap.

Dit wordt de tweede serie van Apple waarin Larson verschijnt. Ze haalde ook een rol binnen in een drama gebaseerd op het leven van een undercover CIA-agente: Amaryllis Fox. Die serie is naar haar memoires Life Undercover: Coming of Age in the CIA. Deze serie staat wel in de ijskast, in verband met planningsproblemen die ontstaan zijn door het coronavirus.

Hoewel bekend is dat Lessons in Chemistry als boek in de lente van 2022 moet verschijnen, is een releasedatum van de serie nog niet bekend.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Unicorn Store' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Series Celebrities Video on demand Apple TV+Lessons In Chemistry (2022)

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws