Gerucht: Christopher Nolan stopt zijn samenwerking met Warner Bros

Gerucht: Christopher Nolan stopt zijn samenwerking met Warner Bros
23 januari 2021 om 17:32

Het lijkt erop dat regisseur Christopher Nolan zijn bijna twee decennia lange samenwerking met Warner Bros stopzet. Nolan heeft met de distributeur samengewerkt sinds zijn film Insomnia (2002). Daarop volgden hits als Inception (2010), Interstellar (2014), Dunkirk (2017), en de Dark Knight-trilogie.

Sinds het coronavirus zijn er spanningen ontstaan tussen Nolan en de distributeur. Rond zijn film Tenet (2020) was veel te doen. Nolan wilde dat de film het liefst zo snel mogelijk in de bioscopen uitgebracht werd, maar Warner Bros schoof de film wat op. Toen hij uiteindelijk in première ging deed de film het in Amerika en wereldwijd slecht (al verbrak de film in Nederland wél een record en was Nolan zelf van mening dat de studio's verkeerde conclusies trokken).

Toen Tenet nog in de bioscopen draaide maakte Warner Bros ook hun nieuwe strategie bekend waarbij films tegelijk met hun bioscooprelease ook uit zouden komen op streamingdienst HBO Max. Die move vond Nolan abominabel en zei erover: "". Volgens Nolan gingen "enkele van de grootste filmmakers en belangrijkste filmsterren van onze industrie […] 's nachts naar bed denkend dat ze voor de beste filmstudio werkten en werden 's ochtends wakker met het nieuws dat ze voor de slechtste streamingdienst werkten."

Een verslag in The Wall Street Journal hint nu dat de kans Nolan weer met de studio zal werken voor zijn volgende film "klein" is. Het is niet gebaseerd op iets wat Nolan zelf heeft gezegd, maar op bronnen die bekend zijn met alles wat er gebeurt.

Het is in ieder geval duidelijk dat Nolan er niet van gediend is dat zijn films op het grote doek verschijnen en het lijkt erop dat Warner Bros zichzelf met hun nieuwe strategie in de vingers gesneden heeft. Tenet is hier ondertussen ook op het kleine scherm te zien via Pathé Thuis.

Tenet (2020)
7.5
In 'Tenet' keert een man terug uit de dood. Hij is onderdeel van een team dat de Derde Wereldoorlog moet voorkomen, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Tenet' via Filmdepot
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Films

Lees ook:

Meer films

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws