Kenneth Branagh speelt Boris Johnson in serie van Sky

Kenneth Branagh speelt Boris Johnson in serie van Sky
24 januari 2021 om 15:24

Kenneth Branagh zal in de huid kruipen van Boris Johnson in een nieuwe tv-serie van Sky. Daarin staat de slechte reactie van Engeland op het coronavirus centraal. De vijf afleveringen worden geschreven en geregisseerd door Michael Winterbottom, bekend van de The Trip-films.

De serie zal This Sceptred Isle heten. Het project was al in juli aangekondigd, maar had tot nu toe geen platform gevonden en de cast was nog niet bekend. Het vertelt over de gebeurtenissen rond Johnson en zijn regering terwijl de eerste golf van de pandemie toeslaat. In maart werd de leider van het Verenigd Koninkrijk zelf opgenomen met het coronavirus, waardoor hij meerdere dagen op de intensive care belandde.

Winterbottom zegt het volgende over de gebeurtenissen:

De eerste golf van de COVID-19-pandemie zal voor altijd herinnerd worden. Een tijd waarin het land samenkwam om een onzichtbare vijand te bevechten. Een tijd waarin mensen zich nog bewuster werden van het belang van de gemeenschap. Onze serie verweeft ontelbare waargebeurde verhalen - van Boris Johnson in Nummer 10 tot de werkenden op de frontlinies door het gehele land - en legt de moeite van wetenschappers, doktoren, thuiszorg en beleidsmakers om ons te beschermen tegen het virus vast.

De serie moet in première gaan in de herfst van 2022.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Tenet' via Filmdepot
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Series

Lees ook:

Meer series

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws