Paramount wijst streamingdiensten af die 'Top Gun: Maverick' willen kopen

Paramount wijst streamingdiensten af die 'Top Gun: Maverick' willen kopen
24 januari 2021 om 17:04

Paramount heeft tijdens de pandemie al een behoorlijk aantal titels verkocht aan streamingdiensten. Zo verkochten ze The Trial of the Chicago 7 (2020) en Lovebirds aan Netflix. De rechten van Tom Clancy's Without Remorse (2021) met Michael B. Jordan werden overgedaan aan Amazon evenals die van Coming 2 America (2020). The United States vs. Billie Holiday (2021) werd op het laatste moment aan Hulu verkocht. Top Gun: Maverick (2021) houden ze vooralsnog wel vast om op het grote doek te vertonen.

Voor nu staat de release van Top Gun: Maverick nog gepland voor 8 juli. Daarvoor werd de release al meerdere keren uitgesteld. Eerst vanwege problemen met de postproductie en later vanwege het coronavirus. Het is niet de enige grote titel die Paramount nog op het programma heeft staan, ook Mission: Impossible 7 (2021), waarin Tom Cruise eveneens verschijnt, moet dit jaar uitkomen, namelijk op 18 november. Daarnaast werd bekend dat horrorfilm A Quiet Place Part II (2021) opnieuw uitgesteld is.

Een woordvoerder van Paramount vertelde IndieWire dat er voor Top Gun: Maverick interesse bestond, maar dat de distributeur geen plannen heeft om de film aan een streamingdienst te verkopen. Het gerucht gaat dat het om Apple en Netflix ging, maar dat is niet bevestigd. Netflix zei geen officieel bod gedaan te hebben. Of de film inderdaad in juli uitkomt, blijft afwachten, want met de vaccinaties die slechts langzaam uitrollen blijft het de vraag of de Amerikaanse bioscopen dan weer op grote schaal open zijn.

Top Gun: Maverick (2021)
Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Top Gun: Maverick' via Filmdepot
Tekst: Bron

Meer over:

Bioscoop FilmsTop Gun: Maverick (2021)

Lees ook:

Meer bioscoop

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws