'Vikings'-maker Michael Hirst werkt aan 'The Great Gatsby'-serie

'Vikings'-maker Michael Hirst werkt aan 'The Great Gatsby'-serie
27 januari 2021 om 10:51

Vikings-producent Michael Hirst gaat samen met A+E Studios en ITV Studios America aan de slag met een serie gebaseerd op het boek The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald.

Hirst zal het script schrijven van de serie en werkt mee als uitvoerend producent. De achterkleindochter van Fitzgerald, Blake Hazard, is aangesteld als consulent. De studio's hebben een groot budget toegekend aan het project en zijn van plan de serie aan te bieden aan streamingdiensten. Waar de serie in première zal gaan, hangt dus af van het bedrag dat de diensten bereidt zijn te bieden.

Hirst is enorm enthousiast over het project, aangezien hij groot fan is van het verhaal.

Ik heb het grootste deel van mijn leven met Gatsby geleefd: eerst las ik het als schooljongen, daarna gaf ik er les in in Oxford in de jaren 1970 en sindsdien lees ik het regelmatig opnieuw.

Volgens Hirst is het verhaal uit 1925 nog altijd relevant voor de hedendaagse maatschappij door "het donkere onderbuikgevoel van de Amerikaanse ervaring" in The Great Gatsby. Iets dat nu nog steeds resoneert, aldus de producent.

Vandaag, nu Amerika zichzelf opnieuw probeert uit te vinden, is het perfecte moment om met nieuwe ogen naar dit tijdloze verhaal te kijken, om de beroemde en iconische personages te verkennen door de moderne lens van geslacht, ras en seksuele geaardheid.

Het verhaal van Fitzgerald werd eerder verfilmd met The Great Gatsby (1974) en The Great Gatsby (2013). Wie dit keer in de huid kruipen van Jay Gatsby en beginnend schrijver Nick Carraway, is ngo niet bekend.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Great Gatsby' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

SeriesThe Great Gatsby (2013)

Lees ook:

Meer series

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws