'Black Widow' en andere Marvel Cinematic Universe-films niet rechtstreeks naar Disney+

'Black Widow' en andere Marvel Cinematic Universe-films niet rechtstreeks naar Disney+
14 april 2020 om 11:01

Kevin Smith geeft in zijn podcast aan dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat Black Widow (2021) of andere aankomende films in het Marvel Cinematic Universe de bioscoop overslaan en direct op Disney+ verschijnen.

Vanwege Covid-19 zijn er al heel wat films uitgesteld, maar sommige studio's hebben ervoor gekozen om hun films direct via video on demand of streamingplatforms beschikbaar te maken. Zo werd Trolls World Tour (2020) op de originele premièredatum uitgezet op video on demandkanalen. Dit zal ook het geval zijn bij Artemis Fowl (2020) die meteen te zien zal zijn op Disney+ in plaats van dat die een wereldwijde bioscooprelease krijgt.

De kans dat dit ook zal gebeuren voor films uit het MCU zoals Black Widow is dus nihil. Smith geeft aan dat dit met name financieel gezien absoluut niet logisch zou zijn.

Ik denk dat het [direct op streamingdienst plaatsen van Artemis Fowl] een goede stap is. Ik denk niet dat je dat ooit zal zien gebeuren voor een Marvel-film. (…) Ze gaan geen Marvel-film op Disney+ zetten, want er komen een aantal Marvel-series aan en ze moeten de Marvel-films waardevol houden. Want die films leveren fucking veel geld op.

Dat klinkt aannemelijk, want de films die Disney nu op hun streamingdiensten aanbiedt, waren geen (verwachte) box office-successen. Artemis Fowl heeft al behoorlijk wat kritiek opgeleverd van de fans van het boek waarop het gebaseerd is, nadat zij in de trailer verschillen zagen. Ook Onward (2020) die even in de bioscoop gedraaid heeft, deed het niet erg goed en daarbij vangt het naar de videodienst halen van de film de teleurstellende cijfers nog wat op.

Beeld: Copyright 2020 Disney Enterprises Inc. All Rights Reserved.
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsBlack Widow (2021)

Lees ook:

Meer bioscoop

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws