Disney nog steeds van plan om 'Black Widow' in de bioscoop uit te brengen

Disney nog steeds van plan om 'Black Widow' in de bioscoop uit te brengen

Vooralsnog zijn er geen plannen om Marvel-film Black Widow (2021) digitaal in première te laten gaan op bijvoorbeeld Disney+. Directeur van Disney, Bob Chapek, helpt alle speculaties de wereld uit: "We zijn nog steeds van plan om [Black Widow] in de bioscoop uit te brengen".

Chapek doet de uitspraak donderdag tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers. Hoewel de directeur open is over de bioscooprelease, weigert hij te bevestigen of de releasedatum van 5 mei nog steeds vast staat.

Mocht Black Widow in mei daadwerkelijk uitkomen, dan zal dit wereldwijd de eerste blockbuster zijn van 2021; hoewel wij hier in Nederland nog steeds wachten op DC-film Wonder Woman 1984 (2020), die nu gepland staat op 3 maart als de lockdown het toelaat.

Door eerdere veranderingen in de releaseplanning van Disney werd gedacht dat Black Widow hetzelfde lot stond te wachten als bijvoorbeeld Mulan (2020), die niet in de bioscoop uitkwam maar tegen extra betaling op Disney+ in première ging. Zo zal binnenkort ook animatiefilm Raya and the Last Dragon (2021) tegen betaling op Disney+ uitkomen (en tegelijkertijd in de bioscoop waar mogelijk).

Volgens directeur Chapek zijn dit soort digitale releases goed voor het aantal Disney+-abonnees. Zo zorgde de release van Soul (2020) voor een positief effect op het aantal abonnnees, aldus Chapek. Vooralsnog zullen ze bij Disney volgens de directeur blijven experimenteren met wat voor soort release het beste werkt.

Sommige films brengen we uit in de bioscoop. Sommige films zullen we naar Disney Premiere Access brengen. En in sommige gevallen zullen we het direct [zonder bijbetaling] naar Disney+ brengen. Het gaat echt om flexibiliteit. We gaan onze besluitvorming sturen aan de hand van de behoeften van onze abonneebasis.

Black Widow is in Nederland vanaf woensdag 5 mei in de bioscoop te zien.

Black Widow (2021)
6.7
Vanaf haar geboorte is Natasha Romanoff toevertrouwd aan de KGB, die haar heeft opgeleid tot het ultieme wapen en hun beste agente.
Beeld: Still 'Black Widow' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsBlack Widow (2021)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws