'Skyscraper'-regisseur aangesteld voor 'The Division'-verfilming van Netflix

'Skyscraper'-regisseur aangesteld voor 'The Division'-verfilming van Netflix
26 februari 2021 om 10:11

Rawson Marshall Thurber brengt later dit jaar Red Notice (2020) uit op Netflix. De streamingdienst heeft de samenwerking klaarblijkelijk als prettig ervaren en besluit de regisseur aan te nemen voor de verfilming van de populaire videogame The Division.

Netflix bemachtigde de filmrechten van de populaire game in 2019 nadat deze op de markt kwamen. Oorspronkelijk zou David Leitch de verfilming regisseren, maar hij moest het project naast zich neerleggen wegens problemen met zijn planning. Hij is namelijk te druk met de opnames van zijn actiefilm Bullet Train met Brad Pitt.

The Division speelt zich af in de nabije toekomst waar een virus zich verspreidt via papiergeld tijdens Black Friday. De stad New York wordt zo goed als uitgeroeid en er vallen miljoenen doden. Tijdens Kerstmis verkeert dat wat er nog over is van de maatschappij in een totale chaos. Een groep burgers, getraind om in catastrofale tijden te opereren, wordt geactiveerd in een poging om te redden wie en wat er nog over is. De hoofdrollen in de Netflix-film worden gespeeld door Jake Gyllenhaal en Jessica Chastain.

Red Notice met Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot verschijnt later dit jaar op Netflix. Thurber werkte eerder samen met Johnson voor zijn film Skyscraper (2018). Ook maakte hij eerder de films Dodgeball: A True Underdog Story (2004), We're the Millers (2013) en Central Intelligence (2016). Het is nog niet bekend wanneer de opnames van de verfilming van The Division starten.

The Division

The Division

actie / avontuur • David Leitch
Met Jessica Chastain en Jake Gyllenhaal
'The Division' speelt zich af in de nabije toekomst waar een virus zich verspreidt via papiergeld tijdens Black Friday.

Beeld: Still 'The Division' via Ubisoft
Tekst: Bron

Meer over:

Films Celebrities Video on demand NetflixThe Division

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws