Miniserie 'The Underground Railroad' van Oscarwinnaar Barry Jenkins vanaf mei te zien op Amazon Prime Video

Miniserie 'The Underground Railroad' van Oscarwinnaar Barry Jenkins vanaf mei te zien op Amazon Prime Video
26 februari 2021 om 10:40

Amazon Prime Video maakt de releasedatum bekend van The Underground Railroad, de langverwachte miniserie van Oscarwinnaar Barry Jenkins. De miniserie over een wanhopige zoektocht is vanaf 14 mei te zien op de streamingdienst.

The Underground Railroad vertelt het verhaal van Cora Randall (Thuso Mbedu), die op zoek is naar vrijheid tijdens het Antebellum South. Nadat ze een gerucht opvangt over de zogeheten Underground Railroad, vlucht ze van de plantage in Georgia en ontdekt ze een spoorlijn vol ingenieurs en conducteurs, en een geheim netwerk van sporen en tunnels onder de zuidelijke grond.

Cora wordt echter achternagezeten door premiejager Ridgeway (Joel Edgerton), die erop gebrand is haar terug te brengen naar de plantage. Hij wil haar vooral graag te pakken krijgen omdat haar moeder, Mabel, de enige is die ooit aan hem ontsnapt is.

Bekijk hier de eerste teaser van The Underground Railroad:

Barry Jenkins is showrunner en regisseert alle tien afleveringen van de serie. Jenkins regisseerde en schreef eerder If Beale Street Could Talk (2018) en Moonlight (2016). Voor laatstgenoemde won hij een Oscar voor het beste script.

The Underground Railroad is vanaf 14 mei te zien op Amazon Prime Video. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series die binnenkort op de streamingdienst verschijnen, kun je hier terecht.

The Underground Railroad

The Underground Railroad

drama / historisch
Met Thuso Mbedu en Chase W. Dillon
Een jonge vrouw genaamd Cora doet een verbazingwekkende ontdekking tijdens haar poging om zich te bevrijden van de slavernij in het diepe zuiden.

Beeld: Still 'The Underground Railroad' via Amazon Prime Video
Tekst: Amazon Prime Video

Meer over:

Video on demand Series Amazon Prime VideoThe Underground Railroad

Lees ook:

Meer Amazon Prime Video

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws