Nieuwe Italiaanse Netflix-serie 'Zero' vanaf april te zien

Nieuwe Italiaanse Netflix-serie 'Zero' vanaf april te zien
2 maart 2021 om 13:29

Dat niet-Engelstalige series het goed doen op Netflix is inmiddels geen geheim meer. De streamingdienst blijft daarom bij hun succesformule en komt binnenkort met een gloednieuwe Italiaanse serie: Zero (2021– ), over een verlegen jongen die een bijzondere superkracht ontwikkelt. Netflix deelt zojuist de eerste teaser en maakt de releasedatum bekend: vanaf 21 april is de serie te zien.

Omar is zo goed als onzichtbaar, niemand merkt hem ooit op. Dit verandert als hij een groep nieuwe vrienden ontmoet. Samen willen zij de buurt redden en Omar komt erachter dat onzichtbaar zijn een echte superkracht is.

Bekijk hier de trailer van Zero:

Het doel van de nieuwe serie is volgens Netflix "een originele en unieke verkenning van de rijke en diverse wereld van ondervertegenwoordigde culturen in Milanese voorsteden". De serie is gebaseerd op een idee van de Italiaanse schrijver Antonio Dikele Distefano, die benadrukt dat Zero de eerste dramaserie is die de ervaring vastlegt van een zwart persoon in Italië.

Het verhaal van een bijzondere jongen, van een zwarte jongen, die er dankzij zijn superkracht in slaagt de werkelijkheid achter de verschijning van dingen, mensen en relaties te zien. Rap zal een van de hoofdrolspelers van het verhaal zijn, omdat rap de taal van onze tijd is, het is in staat om omgevingen te beschrijven die mensen niet zien, zoals de Milanese buitenwijken waar de serie zich afspeelt, en het is mijn taal.

Antonio Dikele Distefano

Zero is vanaf 21 april te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series die binnenkort op de streamingdienst verschijnen, kun je hier terecht.

Zero (2021– )
Omar is zo goed als onzichtbaar, niemand merkt hem ooit op. Dit verandert als hij een groep nieuwe vrienden ontmoet.

Beeld: Still 'Zero' via Netflix / YouTube
Tekst: Bron

Meer over:

Series Video on demand Netflix Video'sZero (2021– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws