Sam de Jong zal verfilming van Tommy Wieringa's bestseller 'Joe Speedboot' regisseren

Sam de Jong zal verfilming van Tommy Wieringa's bestseller 'Joe Speedboot' regisseren
3 maart 2021 om 16:01

Joe Speedboot, de bestseller van schrijver Tommy Wieringa, zal eindelijk verfilmd worden. De schrijver stapte in 2008 en 2010 naar de rechter om te procederen tegen een verfilming van zijn boek, omdat hij het niet eens was met het voorgestelde script.

In 2010 kreeg IJswater Films van de rechter te horen dat ze het boek niet mochten gaan verfilmen. De schrijver vond dat het voorgestelde script afbreuk deed aan zijn verhaal, en dat het een "vervelende, puberale film" zou zijn geworden, zonder de ruimte voor karaktervorming en reflectie die in Joe Speedboot zo belangrijk is.

Maar Wieringa heeft filmproducent BALDR Film en hun creatieve team zijn zegen gegeven, dus het lijkt er nu echt van te komen. Alle partijen hebben hun krabbeltje onder het contract gezet.

Het script van de film wordt geschreven door Jan Eilander en Daniël Samkalden. Sam de Jong, die we kennen van zijn films Prins (2015) en Goldie (2019), zal de boekverfilming regisseren.

Dat De Jong zal regisseren is een van de redenen dat Wieringa enthousiast is over het project, zei hij:

Uit de gesprekken met de scenaristen werd duidelijk dat ze slimme, goede ideeën hebben om het verhaal naar beeld te vertalen; heel stimulerend. Ook de samenwerking met De Jong geeft reden om op een film te hopen die eigenzinnig, rijk en groots is.

Wie de hoofdrollen zullen gaan spelen in de film is nog niet bekend. De productie van Joe Speedboot gaat waarschijnlijk binnenkort van start. Wanneer de film zal verschijnen, is niet aangekondigd.

ANP

Meer over:

Films Celebrities

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws