Biografische Franse film 'Madame Claude' nu te zien op Netflix

Biografische Franse film 'Madame Claude' nu te zien op Netflix
2 april 2021 om 12:47

Madame Claude (2020) vertelt het waargebeurde verhaal over een vrouw die in de jaren '60 in Parijs aan het hoofd stond van een luxe bordeel. De Franse film is nu te zien op Netflix.

Madame Claude heette eigenlijk Fernande Grudet en werd geboren in 1923 in een stad ten zuidwesten van Parijs, waar ze door nonnen werd opgevoed. Als jongvolwassene had ze verschillende baantjes, maar in de jaren '60 zag ze plotseling het licht.

Madame Claude vertrekt naar Parijs en creëert een netwerk van sekswerkers, wat later een luxe bordeel wordt waar veel rijke klanten komen. Haar bezigheden vinden plaats op het randje van de illegaliteit, maar omdat ze ook als informant voor de politie werkt, wordt het bordeel gedoogd. Er komen namelijk ook leden van de maffia langs, dus Claude heeft een waardevolle positie. Maar die contacten met het criminele milieu gaan haar niet in de koude kleren zitten en hebben op de lange termijn nogal wat consequenties…

Bekijk hier de trailer van Madame Claude:

De film is geregisseerd door Sylvie Verheyde en de hoofdrollen worden onder andere gespeeld door Karole Rocher, Roschdy Zem, Garance Marillier, Joséphine de la Baume, Hafsia Herzi en Liah O'Prey.

Madame Claude is nu te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix.

Madame Claude (2020)
5.4

Madame Claude (2020)

biografie • Sylvie Verheyde
Met Karole Rocher en Roschdy Zem
De invloed van Madame Claude reikt in het Parijs van de jaren 60 verder dan de wereld van sekswerk, tot een welgestelde jonge vrouw de boel dreigt te veranderen.
Beeld: Still 'Madame Claude' via Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsMadame Claude (2020)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws