Documentaireserie 'This is a Robbery' van de producenten van 'The Irishman' nu te zien op Netflix

Documentaireserie 'This is a Robbery' van de producenten van 'The Irishman' nu te zien op Netflix
7 april 2021 om 16:38

De boeiende documentaireserie This is a Robbery: The World's Biggest Art Heist (2021) is vanaf vandaag te zien op Netflix. De serie gaat over de grootste kunstroof ooit, die nooit opgelost werd. Alle mogelijke verdachten werden dood aangetroffen en de schilderijen zijn nog steeds niet terecht.

De mogelijke moord op de andere verdachten in deze zaak is niet het enige opmerkelijke feit. Wat de roofoverval in Boston in 1990 extra absurd maakt, is dat hij gepleegd werd door twee mannen die verkleed waren als politieagenten. De echte politie stond met lege handen, zeker omdat ze de andere verdachten niet konden verhoren. De zaak was wereldwijd groot nieuws en is nog steeds niet opgelost. De persoon met de gouden tip over de daders of de locatie van de kunstwerken krijgt 10 miljoen dollar.

This is a Robbery: The World's Biggest Art Heist (2021)
6.5
In 1990 in Boston komen twee politieagenten een museum binnen. Ze richten hun wapen op het personeel met de boodschap:

In de korte documentaireserie duikt het produciteteam dat ook de maffiafilm The Irishman (2019) maakte in de zaak. In slechts vier afleveringen geven ze ons een inkijkje in de wereld van musea, (illegale) kunsthandel en zware misdaad. En de timing van de serie is toevallig erg goed, want het thema raakt aan de actualiteit. Eerder deze week werd de verdachte van de kunstroof in Leerdam in augustus 2020 aangehouden.

This is a Robbery: The World's Biggest Art Heist is nu te zien op Netflix. Het volledige aanbod van Netflix vind je hier.

Beeld: Still 'This is a Robbery' via TMDb
Tekst: Netflix

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsThis is a Robbery: The World's Biggest Art Heist (2021)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws