Voor een superavond: dit zijn de 5 beste superheldenfilms op Netflix

Voor een superavond: dit zijn de 5 beste superheldenfilms op Netflix
8 april 2021 om 18:10

Netflix stort zichzelf in de wereld van de superhelden met vanaf morgen Thunder Force (2021) en binnenkort de superheldenserie Jupiter's Legacy (2021– ). Gelukkig zijn er nog veel meer superheldenfilms te zien op Netflix. Om alvast in de supersfeer te komen voor de aankomende Netflix-projecten, hebben wij de 5 beste superheldenfilms op een rij gezet die nu op Netflix staan. In de lijst hieronder vind je de 5 beste superheldenfilms op Netflix.

Andere handige Netflix-pagina's:

5 The Incredible Hulk

The Incredible Hulk (2008)
6.7

The Incredible Hulk (2008)

actie / sciencefiction • Louis Leterrier
Met Edward Norton en Liv Tyler
Dr. Bruce Banner (Edward Norton) probeert te leven met zijn alter-ego The Hulk, een groen, groot en sterk wezen dat verschijnt als hij kwaad begint te worden.

Dit keer niet Mark Ruffalo als het groene monster, maar Edward Norton die in de uitgerekte huid kruipt van de Hulk. Dr. Bruce Banner zoekt een geneesmiddel voor zijn unieke aandoening, waardoor hij onder emotionele stress verandert in een reusachtig groen monster. Terwijl hij op de vlucht is voor het leger dat hem gevangen wil nemen, komt Banner dicht bij een geneesmiddel. Maar alles is verloren wanneer een nieuw schepsel opduikt: The Abomination (Tim Roth). Roth keert tevens terug als The Abomination in de Marvel-serie She-Hulk (2021).

Bekijk hier de trailer van The Incredible Hulk:

4 Aquaman

Aquaman (2018)
6.9

Aquaman (2018)

actie / fantasy • James Wan
Met Jason Momoa en Amber Heard
'Aquaman' speelt zich af in de uitgestrekte, onderwaterwereld der zeven zeeën. Het vertelt het oorsprongsverhaal van de half-mens, half-Atlantiër ‘Arthur Curry’.

Arthur Curry (Jason Momoa) is altijd al anders geweest dan de rest en ontdekt dat hij afstamt van de Atlantiërs. Hij is de rechtmatige erfgenaam van de troon van het onderzeese koninkrijk van Atlantis, maar zijn kwaadaardige halfbroer Orm (Patrick Wilson) probeert de zeven onderwaterrijken te verenigen en oorlog te voeren met het oppervlakte. Arthur moet Aquaman worden om Atlantis en de mensenwereld te redden van Orms kwade plannen.

Bekijk hier de trailer van Aquaman:

3 Man of Steel

Man of Steel (2013)
7.0

Man of Steel (2013)

actie / sciencefiction • Zack Snyder
Met Henry Cavill en Michael Shannon
De op de planeet Krypton geboren Kal-El wordt op jonge leeftijd door zijn biologische ouders naar de aarde gestuurd.

Henry Cavill kruipt in de huid van Superman. Als kind wordt hij door zijn biologische ouders naar de aarde gestuurd om hem te redden van de ondergang van planeet Krypton. Jonathan (Kevin Costner) en Martha Kent (Diane Lane) nemen hem in huis. Al snel komen ze erachter dat de jongen geen normaal kind is, hij heeft namelijk superkrachten. Als de aarde wordt bedreigd door een buitenaards ras, is het aan Clark Kent om zijn nieuwe thuis te beschermen.

Bekijk hier de trailer van Man of Steel:

2 Spider-Man

Spider-Man (2002)
7.3

Spider-Man (2002)

actie / fantasy • Sam Raimi
Met Tobey Maguire en Kirsten Dunst
Peter Parker (Tobey Maguire) woont bij zijn oom en tante in New York. Hij is een onopvallende student en is heimelijk verliefd op de populaire Mary Jane (Kirsten Dunst).

Hoewel we inmiddels redelijk gewend zijn aan Tom Holland als de buurtsuperheld Spider-Man, begon de verfilming van het stripboekfiguur met Tobey Maguire in de hoofdrol. Tijdens een schoolreisje wordt Peter Parker (Maguire) gebeten door een genetisch gemodificeerde spin. Hij wordt de volgende ochtend wakker met ongelooflijke krachten. Na getuige te zijn geweest van de dood van zijn oom (Cliff Robertson), besluit Parker zijn nieuwe vaardigheden te gebruiken om de stad te bevrijden van het kwaad, maar iemand anders heeft andere plannen. De Green Goblin (Willem Dafoe) ziet Spider-Man als een bedreiging en moet hem uit de weg ruimen. De superheldenfilm werd in 2003 genomineerd voor twee Oscars.

Bekijk hier de trailer van Spider-Man:

1 Batman Begins

Batman Begins (2005)
8.2

Batman Begins (2005)

actie / misdaad • Christopher Nolan
Met Christian Bale en Michael Caine
De kleine jongen Bruce Wayne zag zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens.

De ouders van de rijke Bruce Wayne (Christian Bale) worden bruut voor de ogen van de jongen vermoord. Hij besluit te verhuizen naar Azië waar hij wordt opgevangen door ninja-leider Ra's Al-Ghul. Wanneer hij te horen krijgt dat zijn stad Gotham is overgenomen door bendeleiders en misdadigers, besluit hij terug te gaan en Batman te worden. De DC-film werd in 2006 genomineerd voor een Oscar voor de beste cinematografie.

Bekijk hier de trailer van Batman Begins:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste films op Netflix via: Beste films op Netflix of bekijk ook eens onze Top 100 beste actiefilms op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Batman Begins' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws