Benedict Cumberbatch heeft hoofdrol in Netflix-miniserie 'The 39 Steps'

Benedict Cumberbatch heeft hoofdrol in Netflix-miniserie 'The 39 Steps'
10 april 2021 om 10:36

Netflix heeft de rechten verworven van miniserie The 39 Steps. De hoofdrol zal vertolkt worden door Benedict Cumberbatch en de regie is in handen van Edward Berger. Cumberbatch en Berger werkten eerder al samen voor de miniserie Patrick Melrose (2018). Mark L. Smith (The Revenant (2015)) schrijft het script.

The 39 Steps is een thriller gebaseerd op de klassieke roman van dezelfde naam. Al eerder werd het verfilmd door Alfred Hitchcock met Robert Donat in de hoofdrol. Een gewone man, Richard Hannay, is een onwetende pion in een wereldwijde samenzwering om de wereldorde op stelten te zetten. 39 stappen zullen de wereld veranderen zoals we die kennen en Hannay is de enige die dat in de weg staat.

The 39 Steps (1935)
7.7

The 39 Steps (1935)

thriller / misdaad • Alfred Hitchcock
Met Madeleine Carroll en Robert Donat
In een Londens theater ontstaat paniek nadat een pistoolschot is gelost. In de verwarring botst de jonge Richard Hannay op de nerveuze Annabella Smith, die op de vlucht is voor de geheime organisatie The 39 Steps.

Cumberbatch is 10 juni te zien in The Mauritanian (2021) en later dit jaar in The Courier (2020). Berger regisseerde onlangs afleveringen en was uitvoerend producent voor de miniserie Your Honor (2021). Smith schreef het script voor George Clooneys The Midnight Sky (2020).

De serie zal waarschijnlijk minstens zes afleveringen van een uur tellen en opnames vinden volgend jaar plaats in Europa wanneer alle schema's van de cast en crew dat toelaten.

Beeld: Still 'The Courier' via Filmdepot
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Series Celebrities Netflix

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws