Opnames van 'Little Amsterdam' met Anneke Blok en Frank Lammers van start

Opnames van 'Little Amsterdam' met Anneke Blok en Frank Lammers van start

Vandaag begonnen de opnames van Little Amsterdam, een licht absurdistische dramafilm van Pepijn van Weeren en Jörgen Scholtens. De film is onderdeel van het talent-ontwikkelingstraject 'Onze Straat'.

Little Amsterdam gaat over Lenie. Lenie woont in het centrum van Amsterdam en is met pensioen. Ze verhuurt stiekem een kamer aan toeristen, voor de gezelligheid. Die mist ze namelijk nogal, nu haar zoon uit huis is. Dat stiekeme is omdat haar buren allemaal een hekel hebben aan toeristen. Ze mogen er dus niks van weten.

De hoofdrol in Little Amsterdam wordt gespeeld door Anneke Blok, en andere rollen worden vertolkt door onder andere Kees Hulst, Frank Lammers, Beppie Melissen, Benjamin Moen en Ergun Simsek.

Van Weeren en Scholtens maakten samen al eerder een korte film, Koekoek! (2019), waar Lammers ook een rol in speelde. Koekoek! werd geselecteerd voor de debuutcompetitie van het Nederlands Film Festival en won zowel in Nederland als in het buitenland verschillende prijzen.

Het project 'Onze Straat' is een initiatief van NTR, BNNVARA, VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO. Er komen zes delen of afleveringen, die allemaal los van elkaar staan en verschillende regisseurs, scenaristen en producenten hebben. De films die uit dit project voortkomen worden dit najaar vertoont op het Nederlands Film Festival en uitgezonden op NPO 3.

Beeld: @millstreetfilms op Instagram
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsKoekoek! (2019)

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws