Nieuw op Netflix: documentaire 'De kinderen van Truus' over verzetsheldin Truus

Nieuw op Netflix: documentaire 'De kinderen van Truus' over verzetsheldin Truus
15 april 2021 om 07:34

Truus Wijsmuller wist tijdens de Tweede Wereldoorlog zo'n 10.000 Joodse kinderen uit handen van de Duitsers te houden. De documentaire De kinderen van Truus (2020) is een ode aan de verzetsheldin en is vanaf vandaag te zien op Netflix.

Truus toonde tijdens de heftige periode enorm veel daadkracht en doorzettingsvermogen en onderhandelde onder andere met SS-topman Adolf Eichmann over een van de grootste reddingsoperaties uit de geschiedenis.

Bekijk hier de trailer van De kinderen van Truus:

In De kinderen van Truus komen een aantal overlevenden aan het woord die dankzij Truus het verhaal na kunnen vertellen. Regisseurs Pamela Sturhoofd en Jessica van Tijn hopen met de docu Truus in de schijnwerpers te zetten, aangezien de heldin nog niet de aandacht heeft gekregen die ze verdient.

Dat ik Truus Wijsmuller niet kende, was heel raar. Als kind moest ik namelijk al mijn spreekbeurten over de Tweede Wereldoorlog doen en ik heb ook politicologie gestudeerd. Vlak voor en ook nog even tijdens de oorlog heeft ze tenminste 10.000 Joodse kinderen uit handen van de nazi's gehouden. Zij is gewoon de Nederlandse Oskar Schindler

Regisseur Pamela Sturhoofd

De kinderen van Truus is nu te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix. Of bekijk onze Top 100 beste documentaires op Netflix.

De kinderen van Truus (2020)

De kinderen van Truus (2020)

documentaire • Pamela Sturhoofd en Jessica van Tijn
De daadkracht en het doorzettingsvermogen van deze Nederlandse vrouw, maakt dat zij thuishoort in een zeer selecte groep verzetshelden in de wereld.
Beeld: Still 'De kinderen van Truus' via NPO

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsDe kinderen van Truus (2020)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws