Netflix kondigt 7 nieuwe Spaanse Originals aan

Netflix kondigt 7 nieuwe Spaanse Originals aan
15 april 2021 om 13:16

Netflix ziet het succes van Spaanse titels op de streamingdienst groeien en besluit daarom volop door te pakken op films en series uit Spanje. Netflix kondigt daarom vandaag de komst van maar liefst zeven nieuwe films en series aan.

De zeven titels die Netflix vandaag bekendmaakt, zijn onderdeel van de planning van de komende maanden; de streamingdienst benadrukt dat er daarnaast nog veel meer komt in 2021. Hieronder lees je alle details over de aangekondigde films en series.

Nieuwe Spaanse series

Eén van de nieuwe projecten is een Spaanse adaptatie van de Turkse Original If Only, die in Turkije werd verboden door Erdogan wegens de homoseksuele personages. De nieuwe serie speelt zich nu af in Spanje.

Een tweede serie is Initimidad, oftewel Intimacy in het Engels. Hierin lekt de sekstape van een politicus uit en zien we de nasleep en de gevolgen daarvan voor vier vrouwen die nauw betrokken zijn bij het politieke schandaal. Itziar Ituño, die we kennen als Raquel in La Casa de Papel (2017– ), zal hierin een rol spelen.

Daarnaast werkt Netflix aan een actiethrillerserie getiteld Baruca. De zes afleveringen worden in één nacht afgespeeld als een groep criminelen de psychiatrische gevangenis van Monte Baruca omsingelt, alle communicatielijnen afsnijdt en eist dat één van de gevangenen, een gevaarlijke seriemoordenaar, wordt vrijgelaten.

Nieuwe Spaanse films

Naast de bekendgemaakte series kondigt Netflix ook twee nieuwe Spaanse films aan. De eerste, A través de mi Ventana, wordt momenteel opgenomen en is een verfilming van het gelijknamige boek van Ariana Godoy. In de film wordt Raquel hopeloos verliefd op haar buurman Ares, hoewel ze hem nog nooit heeft gesproken, en ze bedenkt een plan om zijn aandacht te winnen.

Eres tú, van de producenten van Élite (2018– ), is een romantische komedie over Javier, die op 16-jarige leeftijd voor het eerst kust. Tijdens zijn eerste kus ontdekt hij dat hij zijn eigen romantische toekomst kan zien elke keer dat hij een meisje voor de eerste keer kust. Het is zowel een gave als een vloek en alles wordt ongemakkelijk als hij de vriendin van zijn beste vriend zoent.

Spaanse reality

Tot slot maakt Netflix twee titels bekend voor nieuwe realityprogramma's. Amor con fianza, of Guaranteed Love in het Engels, wordt gepresenteerd door Mónica Naranjo waarin zes koppels worden meegenomen naar een exotische locatie waar hun relaties op de proef worden gesteld met leugendetectortechnologie, waarbij het meest eerlijke koppel als laatste overblijft.

In Georgina volgen we het leven van Georgina Rodríguez, de vriendin van voetballer Christiano Ronaldo. Ze is geboren in Argentinië en opgegroeid in Spanje en de serie hoopt te laten zien wie de echte Georgina is die nooit eerder is gezien op sociale media.

Naast alle nieuwe titels maakt Netflix tevens de releasedatum bekend van het tweede en laatste seizoen van El vecino (2019– ). Het nieuwe seizoen is vanaf 21 mei te zien.

El vecino (2019– )
6.5

El vecino (2019– )

komedie
Met Quim Gutiérrez en Clara Lago
Het leven van de egocentrische Javier staat op zijn kop als hij plotseling een superheld wordt en zijn recente ex de opdracht krijgt om zijn identiteit te onthullen.
Beeld: Still 'Sky Rojo' via Netflix / Tamara Arranz
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Films Series Video on demand Netflix

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws