Mads Mikkelsen voegt zich bij Harrison Ford in 'Indiana Jones 5'

Mads Mikkelsen voegt zich bij Harrison Ford in 'Indiana Jones 5'
16 april 2021 om 08:24

Lucasfilm heeft de volgende hoofdrolspeler gevonden van Indiana Jones 5 (2022): niemand minder dan Mads Mikkelsen zal in het vijfde deel te zien zijn naast Harrison Ford. Eerder deze maand voegde ook Pboebe Waller-Bridge zich bij de cast voor de vrouwelijke hoofdrol.

Helaas is het nog niet bekend welke rol Mikkelsen op zich neemt. Ook worden details over het plot van de nieuwe Indiana Jones-film stilgehouden. Het is daarom nog goed mogelijk dat Mikkelsen in de huid kruipt van een nieuwe schurk, wat goed bij hem zou passen.

De productie hoopt aankomende zomer te starten met de opnames. Steven Spielberg legt voor de nieuwe film in zijn klassieke franchise de regie naast zich neer maar zal wel nog steeds meewerken als producent. In plaats daarvan zal James Mangold de film regisseren. John Williams, de man die al vanaf het begin aan de Indiana Jones-muziek en het iconische deuntje ontwikkelde, werkt tevens mee aan deel 5 als componist.

Voor Mikkelsen is dit de zoveelste franchise die hij binnentreedt. Zo was de acteur ook al onderdeel van de Star Wars- en Marvel-werelden. Binnenkort neemt hij daarnaast het stokje over van Johnny Depp als Gellert Grindelwald in Fantastic Beasts and Where to Find Them 3 (2022)

Vanaf november is Mikkelsen in Nederland in de bioscoop te bewonderen met zijn nieuwe Scandinavische film Druk (2020), die eind april tijdens de Oscars kans maakt op de prijs voor beste internationale film.

Indiana Jones zal in juli 2022 uitkomen.

Beeld: Still 'Druk' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films BioscoopIndiana Jones 5 (2022)

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws