Amazon Prime Video verlengt animatieserie 'Invincible' met een tweede én derde seizoen

Amazon Prime Video verlengt animatieserie 'Invincible' met een tweede én derde seizoen
30 april 2021 om 08:21

Vandaag verschijnt op Amazon Prime Video de laatste aflevering van het eerste seizoen van Invincible (2021). In de aanloop naar de seizoensfinale verlengt de streamingdienst de animatieserie nu al met twee seizoenen.

Seriemaker Robert Kirkman is dolblij met het nieuws over de verlenging.

Ik ben Amazon enorm dankbaar voor de steun en toewijding die ze achter Invincible hebben gezet. Het stripboek is echt een liefdesbrief aan het genre waar Cory Walker en ik van houden en mee zijn opgegroeid. Het is een dankbare reis geweest om onze personages opnieuw tot leven te zien komen via de animatieserie. We zijn meer dan enthousiast om dit verhaal nog ten minste twee seizoenen voort te zetten.

Invincible is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks van Skybound en draait om de doodnormale 17-jarige Mark (ingesproken door Steven Yeun), van wie zijn vader Omni-Man (J.K. Simmons) de meest krachtige superheld van de planeet is… Als Mark zelf ook superkrachten ontwikkelt, ontdekt hij dat zijn vaders nalatenschap niet zo heroïsch is als het lijkt.

Invincible (2021)
8.8

Invincible (2021)

animatie / actie • Robert Kirkman en Robert Kirkman
Met Steven Yeun en J.K. Simmons
Een animatieserie voor volwassenen, gebaseerd op de Skybound/Image-strip over een tiener wiens vader de machtigste superheld van de planeet is.

Vernon Sanders, Co-Head of Television bij Amazon Studios, is net zo enthousiast over de animatieserie en is blij dat het genre van een volwassen animatieserie zo goed aanslaat op de streamingdienst.

Invincible is een geslaagd voorbeeld van hoe een frisse en scherpe benadering van het superheldengenre kan aanslaan bij het wereldwijde publiek en we zijn zo blij dat Invincible, een van onze vroegste investeringen in het volwassen animatie genre, precies dat heeft bereikt. Roberts onverbloemde manier van vertellen in combinatie met een eersteklas stemmencast heeft de stoutste verwachtingen van fans waargemaakt en we zijn blij dat we ze nog meer Invincible kunnen geven.

Seizoen 1 van Invincible is vanaf vandaag volledig te zien op Amazon Prime Video. Wanneer seizoen 2 en 3 in première gaan, is nu nog niet bekend.

Beeld: Still 'Invincible' via Amazon Prime Video
Tekst: Amazon Prime Video

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Amazon Prime VideoInvincible (2021)

Lees ook:

Meer Amazon Prime Video

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws