Een belangrijke geschiedenisles: dit zijn de 5 beste series op Netflix over de Tweede Wereldoorlog

Een belangrijke geschiedenisles: dit zijn de 5 beste series op Netflix over de Tweede Wereldoorlog
4 mei 2021 om 07:34

Deze week herdenken we alle Nederlandse oorlogsslachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog en vieren we dat we sinds 1945 in vrijheid leven. Om onze geschiedenis nooit te vergeten, lichten wij de beste series uit op Netflix over de Tweede Wereldoorlog. In de lijst hieronder vind je 5 beste series over de Tweede Wereldoorlog die nu op Netflix staan.

Andere handige Netflix-pagina's:

5 The Liberator

The Liberator (2020)
7.6

The Liberator (2020)

animatie / actie • Jeb Stuart
Met Bradley James en Martin Sensmeier
Een gevarieerde, toegewijde, ruig team soldaten staat aan het hoofd van de geallieerde invasie van Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op 10 juli 1943 landde een eenheid uit Oklahoma, bestaande uit Native-Amerikanen, Mexicaanse Amerikanen en cowboys − waarvan de meesten nog niet oud genoeg zijn om te drinken − in Sicilië en onderging een heftige 500-daagse trektocht door het door de nazi's bezette Europa. De geanimeerde miniserie The Liberator vertelt het verhaal van deze mannen, een groep soldaten die bekend staan als de Thunderbirds.

Bekijk hier de trailer van The Liberator:

4 Charité at War

Charité at War (2019)
7.8

Charité at War (2019)

drama
Met Alicia von Rittberg en Mala Emde
In 1943 worstelt het personeel van het Charité-ziekenhuis in Berlijn met de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en het eugenetische beleid van de nazi’s.

In dit vervolg op Charité (2017– ), dat zich afspeelt in 1943 in een ziekenhuis onder het nazi-regime tijdens de Tweede Wereldoorlog, zien we hoe de oorlog de artsen, verpleegsters en studenten in het gerenommeerde Berlijnse leerziekenhuis beïnvloedde. De dramaserie maakt gebruik van archiefbeelden uit die tijd.

Bekijk hier de trailer van Charité at War (hoewel de trailer geen Nederlandse ondertiteling bevat, heeft de serie dit op Netflix uiteraard wel):

3 Hitler's Circle of Evil

Hitler's Circle of Evil (2017–2018)
8.0

Hitler's Circle of Evil (2017–2018)

documentaire
Met Jonathon Michaels en Conan Sweeny
'Hitler's Circle of Evil' draait om de criminelen en psychopaten die de nazi-partij domineerden en zonder wie Hitler zijn slechte ambities niet kon realiseren.

Deze serie neemt ons mee in de reis van de opkomst tot de val van Hitler. De mannen om Hitler heen zijn Herman Goring, Joseph Gobbels, Martin Bormann, Rudolf Hess en Heinrich Himmler. De docuserie beschrijft in detail de deelname van de leden van Hitlers binnenste cirkel aan het ontketenen van de ergste misdaden tegen de mensheid.

Bekijk hier de trailer van Hitler's Circle of Evil:

2 Five Came Back

Five Came Back (2017)
8.3

Five Came Back (2017)

documentaire / biografie
Met Francis Ford Coppola en Guillermo del Toro
In 'Five Came Back' vertellen vijf hedendaagse regisseurs de verhalen van vijf legendarische Hollywood-regisseurs die door het leger werden gerekruteerd om de Tweede Wereldoorlog te documenteren.

Deze documentaireserie is gebaseerd op het boek Five Came Back: A Story of Hollywood and the Second World War van Mark Harris en laat zien hoe Hollywood de Tweede Wereldoorlog veranderde, en hoe de Tweede Wereldoorlog Hollywood veranderde. Met interviews met Steven Spielberg, Francis Ford Coppola, Guillermo Del Toro, Paul Greengrass en Lawrence Kasdan.

Bekijk hier de trailer van Five Came Back:

1 Greatest Events of World War II

Greatest Events of World War II (2019)
8.7

Greatest Events of World War II (2019)

documentaire / historisch
Met Derek Jacobi en James Holland
Using highly advanced colourisation techniques, critical moments from World War II, from Stalingrad to The Battle of Britain, are shown in a whole new light.

Ingekleurde beelden geven een nieuwe dimensie aan de beelden van de Tweede Wereldoorlog en geven een nieuwe kijk op de beelden die we kennen in het zwart-wit. De tien afleveringen van deze historische docuserie zijn een vervolg op World War II In HD Colour (2009) en gaan in op gebeurtenissen als Blitzkrieg, Pearl Harbor en de Slag om Stalingrad.

Afbeelding via TMDb
Afbeelding via TMDb

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste series op Netflix via: Beste series op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'The Liberator' via Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws