NBC kondigt nieuwe spin-off van 'Law & Order' aan

NBC kondigt nieuwe spin-off van 'Law & Order' aan
4 mei 2021 om 10:15

Er is opnieuw een spin-off van de succesvolle misdaadserie Law & Order (1990–2010) in de maak. Dat heeft NBC vannacht aangekondigd. Carol Mendelsohn, de showrunner van CSI: Crime Scene Investigation (2000–2015), zal de nieuwe serie regisseren.

De nieuwe spin-off zal Law & Order: For the Defense heten. Het is de zevende serie in de grote Law & Order-franchise van producent Dick Wolf, en hij zal gaan om de advocaten van een strafrechtelijk verdedigingskantoor. Wolf kijkt met spanning uit naar de nieuwe productie:

De nieuwe show is voor mij persoonlijk erg spannend. We maken al 30 jaar shows waarin we aanvallend spelen. Nu gaan we voor het eerst in de hoek van de verdediging zitten. We zijn zeer vereerd dat Carol mee wil werken aan deze nieuwe uitdaging.

Dick Wolf

NBC heeft nog niet bekend gemaakt wie er in de nieuwe serie mee zullen spelen en houdt de releasedatum ook nog met opzet onduidelijk. Maar de verwachting is wel dat For the Defense in de loop van 2022 zal aftrappen.

Iedere aflevering van de nieuwe serie duikt in een bepaald aspect van het Amerikaanse strafrechtsysteem en zal haar kijkers een morele boodschap meegeven, laat NBC weten. Verder laten ze nog weinig los over de inhoud van For the Defense

Law & Order (1990–2010)
7.7

Law & Order (1990–2010)

misdaad / drama • Dick Wolf
Met Jerry Orbach en Jesse L. Martin
'Law & Order' is een serie over politieonderzoek en rechtszaken. Elk seizoen heeft een eigen thema. In elke aflevering worden in de inleiding een of meer mensen dood aangetroffen, waarna in het eerste deel van de aflevering de politie het onderzoek uitvoert en in het tweede deel het Openbaar Ministerie in actie komt.

Wil je je Law & Order-kennis weer een beetje opfrissen? Een aantal seizoenen van de originele serie zijn nu te zien op Amazon Prime Video.

Beeld: Still 'Law & Order' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

SeriesLaw & Order (1990–2010)

Lees ook:

Meer series

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws