Sciencefictionfilm 'Finch' met Tom Hanks slaat bioscoop over en gaat naar Apple TV+

Sciencefictionfilm 'Finch' met Tom Hanks slaat bioscoop over en gaat naar Apple TV+
4 mei 2021 om 11:38

Sciencefictionfilm Finch (2021), die voorheen de titel 'Bios' droeg, slaat de bioscoop over en gaat direct naar Apple TV+. Het is na Greyhound (2020) de tweede film met Tom Hanks die Apple in korte tijd binnenhaalt.

De streamingsdienst heeft Finch overgenomen van Amblin Entertainment en Universal. Universal zou de film eigenlijk deze zomer naar de bioscoop brengen, maar dat gaat nu waarschijnlijk niet door.

In de film speelt Hanks de hoofdrol van robotica-ingenieur Finch. Finch is een van de weinige overlevenden van een wereldwijde catastrofe, en hij wil er zeker van zijn dat zijn hond Goodyear na zijn dood goed verzorgd zal worden. Daarom maakt hij een robot, die over de hond kan waken als hij er niet meer is. Met zijn drieën (Finch, zijn hond en zijn robot) beginnen ze aan een gevaarlijke reis over het verlaten Amerikaanse continent. Finch wil de robot namelijk de schoonheid van de wereld laten zien, en hem leren hoe mooi het is om te leven.

Het scenario van de film is geschreven door Graig Luck en Ivor Powell, en de film is geregisseerd door Miguel Sapochnik, die we kennen van zijn werk voor Game of Thrones (2011–2019). De film is geproduceerd door Kevin Misher, Jack Rapke en Jacqueline Levine.

Finch (2021)
Op een post-apocalyptische aarde leert een robot, gebouwd om het leven van de geliefde hond van zijn stervende schepper te beschermen, over leven, liefde, vriendschap en wat het betekent om mens te zijn.

Vanaf wanneer Finch op Apple TV+ te zien is, is nog niet bekend.

Beeld: Still 'News of the World' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Apple TV+Finch (2021)

Lees ook:

Meer video on demand

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws