Cast van 'Sex and the City' wordt uitgebreid voor vervolgserie

Cast van 'Sex and the City' wordt uitgebreid voor vervolgserie
4 mei 2021 om 11:20

HBO Max heeft voor And Just Like That..., de vervolgserie van Sex and the City (1998–2004), diversiteit hoog op de agenda staan. Het productieteam én de cast wordt daarom uitgebreid. Wie de nieuwe aanwisten zijn is nog niet aangekondigd.

Het productieteam werd eerder al eens op de vingers getikt omdat de serie zo wit zou zijn. Dat gold zowel voor de acteurs, maar ook voor de ploeg acter de schermen. Die kritiek wordt inmiddels serieus genomen. Showrunner Michael Patrick King kondigde eerder al aan dat ten minste de helft van het schrijfteam van And Just Like That uit mensen van kleur zal bestaan.

And Just Like That...

And Just Like That...

komedie / drama
Met Kristin Davis en Cynthia Nixon
In 'And Just Like That' volgen we Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Charlotte York (Kristen Davis) en Miranda Hobbes (Cynthia Nixon), die nu inmiddels in de 50 zijn.

En die diversificatie wordt nu ook doorgetrokken naar de cast. De sociale kring van Carrie, Miranda en Charlotte zal in de vervolgserie drastisch uitgebreid wroden, met zo'n 5 tot 7 nieuwe personages. Ten minste drie daarvan zijn vrouwen van kleur.

De nieuwe personages zullen onder meer de leegte vullen die Samantha, het personage van Kim Cattrall achterlaat. Casey Bloys liet eerder al namens HBO Max weten dat de afwezigheid van Samantha in de eerste aflevering van de nieuwe serie zal worden toegelicht.

Net als in het echte leven komen er mensen in je leven en gaan er mensen weg. Vriendschappen vervagen, en nieuwe vriendschappen ontstaan. Dus ik denk dat het allemaal zeer indicatief is voor de echte fases van het leven. We proberen een eerlijk verhaal te vertellen over het leven van een 50-jarige vrouw in New York. Dus het moet wel realistisch zijn: je sociale kring op je 30ste is anders dan die op je 50ste.

Casey Bloys

De roep om meer diversiteit op de set kwam niet alleen van fans en critici, maar ook van Sarah Jessica Parker en showrunner King zelf. Ze wilden geen verhaal vertellen over alleen maar witte mensen, met ook alleen maar witte mensen achter de schermen. Dat is namelijk niet hoe het leven in New York er uit ziet, en ze willen juist een realistische versie van de hedendaagse wereldstad laten zien.

Wie de nieuwe castleden zullen zijn, is nog niet bekend gemaakt. Kun je niet wachten tot de nieuwe serie? Alle zes seizoenen van de originele serie zijn nu te bekijken via Ziggo On Demand.

Sex and the City (1998–2004)
7.1

Sex and the City (1998–2004)

komedie / drama • Darren Star
Met Sarah Jessica Parker en Kim Cattrall
'Sex and the City' vertelt het verhaal van vier beste vrienden, allen vrijgezel en achter in de dertig, terwijl ze hun carrière voortzetten en praten over hun seksleven en proberen te overleven in de sociale kringen van New York.
Beeld: Still 'Sex and the City' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

SeriesSex and the City (1998–2004)And Just Like That...

Lees ook:

Meer series

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws