Prijswinnende documentaire 'Unrest' nu te zien op Netflix

Prijswinnende documentaire 'Unrest' nu te zien op Netflix
8 mei 2021 om 12:25

De prijswinnende documentaire Unrest (2017) van Jennifer Brea is vanaf vandaag te zien op Netflix. De leerzame film gaat over de mysterieuze aandoening die Brea plotseling krijgt en de manier waarop de medische wetenschap daarmee omgaat.

Brea doet een intensieve PhD aan de universiteit van Harvard en staat op het punt om met de liefde van haar leven te trouwen, als ze plotseling overvallen wordt door een mysterieuze koorts. Ze is aan haar bed gekluisterd, maar artsen kunnen niks bij haar vinden en zeggen dat ze zich de ziekte inbeeld. Daarop besluit Brea zelf maar op onderzoek uit te gaan, en daarbij neemt ze ons als kijkers mee.

Ze ontdekt dat er wereldwijd miljoenen mensen met vergelijkbare symptonen zijn, en dat dit als 'myalgische encefalomyelitis' of het 'chronisch vermoeidheidssyndroom' wordt aangeduid. Samen met haar kersverse echtgenoot Omar gaat de documentairemaakster op zoek naar een nieuwe manier van leven en maakt ze zich hard voor de genezing van de slecht begrepen ziekte.

Brea won met haar documentaire tijdens het Sundance Film Festival de U.S. Documentary Special Jury Award, en Unrest kwam zelfs op de shortlist van de Academy Award voor Beste Documentaire terecht. De documentaire schopte het helaas niet tot de laatste vijf genomineerden. Of dat terecht is, kun je nu zelf bekijken.

Unrest (2017)
7.7

Unrest (2017)

documentaire / drama • Jennifer Brea
Met Jennifer Brea en Omar Wasow
Jennifer Brea studeert Government (Political economy and statistics) aan de universiteit van Harvard. Ze staat op het punt met de liefde van haar leven trouwen.

Unrest is nu te zien op Netflix. Het volledige aanbod van Netflix vind je hier.

Beeld: Still 'Unrest' via TMDb
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixUnrest (2017)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws