Trailer van Netflix-documentaire 'Nail Bomber: Manhunt' over aanslagen in Londen nu te zien

Trailer van  Netflix-documentaire 'Nail Bomber: Manhunt' over aanslagen in Londen nu te zien
13 mei 2021 om 15:45

Netflix heeft zojuist de eerste trailer van de aangrijpende documentaire Nail Bomber: Manhunt (2021) gedeeld. De film gaat over de verwoestende aanslagenreeks in Londen in 1999 en verschijnt eind deze maand op het platform.

De documentaire gaat terug naar het voorjaar van 1999, toen in Londen drie zelfgemaakte spijkerbommen tot ontploffing werden gebracht, gericht tegen de zwarte, Bengaalse en LGBTQ+-gemeenschappen van de Britse hoofdstad. Kijk de trailer van de documentaire hier:

Bij de drie aanslagen vielen drie doden en raakten 140 mensen gewond. Een groot deel van die gewonden herstelde nooit meer volledig, en ook in de geraakte gemeenschappen veranderde voorgoed iets.

Nadat de derde bom op vrijdag 30 april 1999 ontplofte in de pub Admiral Duncan in Old Compton Street in Soho werd David Copeland gearresteerd en beschuldigd van de aanslagen. Het was Copelands bedoeling om een conflict te veroorzaken, in zijn eigen woorden "een rassenoorlog", maar eigenlijk brachten de aanslagen de verschillende groepen juist dichter bij elkaar. Ook daar besteedt de documentaire aandacht aan.

Nail Bomber: Manhunt (2021)
6.3

Nail Bomber: Manhunt (2021)

documentaire / misdaad
Deze documentaire vertelt het verhaal van de bomaanslagen in Londen in 1999, die gericht waren op minderheden, en de race om de extreem-rechtse extremist die erachter zat te vinden.

Nail Bomber: Manhunt is vanaf 26 mei te zien op Netflix. Het volledige aanbod van Netflix vind je hier.

Trailer van  Netflix-documentaire 'Nail Bomber: Manhunt' over aanslagen in Londen nu te zien
Beeld: Netflix Media Center

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Video's

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws