Timothée Chalamet speelt Willy Wonka in nieuwe film van Paul King

Timothée Chalamet speelt Willy Wonka in nieuwe film van Paul King

Timothée Chalamet zal in de huid kruipen van de iconische uitvinder en chocolademaker Willy Wonka voor Wonka (2023), een nieuwe film van Warner Bros. De film zal gebaseerd worden op de originele personages van Roald Dahl, maar gaat verder terug in de tijd dan het beroemde Charlie and the Chocolate Factory.

De film zal draaien om een jonge Willy Wonka en de avonturen die hij beleefde voordat hij besloot zijn befaamde chocoladefabriek te openen. Het wordt, zoals we gewend zijn van de films over de excentrieke chocolademaker, een muzikale film. Het zal de eerste keer zijn dat Chalamet dansend en zingend in een film verschijnt.

Het script van Wonka is geschreven door een groot team, in overeenstemming met de Roald Dahl Story Company. Onder andere Simon Farnaby, Paul King, Simon Rich en Steven Levenson schreven mee aan het scenario van de film. King zal ook regisseren, en de film wordt geproduceerd door David Heyman, Luke Kelly, Michael Siegel en Alexandra Derbyshire.

Het is de derde keer dat Warner Bros. zich waagt aan een film over Wonka en zijn chocoladefabriek. In de eerste verfilming, Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971), speelde Gene Wilder de hoofdrol. Ruim 30 jaar later kroop Johnny Depp in de huid van de excentrieke uitvinder voor Charlie and the Chocolate Factory (2005). Beide films werden gebaseerd op het boek van Roald Dahl, waarin Charlie (Sjakie) samen met vier andere kinderen een bezoek mag brengen aan de mysterieuze fabriek na de vondst van een gouden wikkel. Wonka heeft een heel ander plot dan de eerdere twee films, en het personage van Charlie komt er dan ook niet in voor.

Wonka (2023)
Deze prequel vertelt het verhaal van een jonge Willy Wonka en hoe hij de Oempa Loempa's ontmoette op een van zijn eerste avonturen.

Het is nog niet bekend wanneer de productie van de film van start gaat. Chalamet krijgt eerst zangtrainingen en danslessen voordat de opnames kunnen beginnen. Wel is bekend dat de film in 2023 zal verschijnen. Waarschijnlijk is Wonka vanaf maart 2023 in de bioscoop te zien.

Beeld: Still 'Call Me By Your Name' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsWonka (2023)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws