Filmfestival van Cannes eert Jodie Foster met een ereprijs

Filmfestival van Cannes eert Jodie Foster met een ereprijs

De tweevoudige Oscarwinnares ontvangt dit jaar een Lifetime Achievement Palme d'Or op het aankomende filmfestival van Cannes. Dit maakt het festival woensdag bekend.

Foster ontvangt de prijs tijdens de openingsceremonie van het 74e filmfestival van Cannes op 6 juli aanstaande. Eerder viel die eer voor actrices Jeanne Moreau en Jane Fonda en regisseur Agnès Varda.

Ze krijgt de prijs voor "haar briljante artistieke reis" en ze wordt geprezen als "een unieke persoonlijkheid met een bescheiden maar sterke betrokkenheid bij enkele van de belangrijkste kwesties van onze tijd." In de loop der jaren zijn er zeven films van haar op het festival vertoond. Waaronder de film The Beaver (2011), die ze ook regisseerde. Ze maakte haar debuut in Cannes in 1976 als 13-jarige in Taxi Driver (1976) van Martin Scorsese.

Cannes is een festival waaraan ik zoveel te danken heb, het heeft mijn leven compleet veranderd. Hoewel ik al eerder had geregisseerd, was mijn eerste keer op de Croisette een bepalend moment voor mij. Een van mijn films hier vertonen is altijd een droom van me geweest. Sterker nog, ik heb verschillende kansen gehad om mijn droom te verwezenlijken. … Cannes is een filmfestival van auteur-filmmakers die artiesten eren. En dat waardeer ik enorm.

Jodie Foster in een verklaring

Cannes onthult donderdag de line-up voor de editie van 2021. Het 74e internationale filmfestival van Cannes wordt gehouden van 6 juli tot en met 17 juli.

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Films Celebrities

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws