Nieuw op Netflix: waargebeurde oorlogsfilm 'Nebel im August'

Nieuw op Netflix: waargebeurde oorlogsfilm 'Nebel im August'
9 juni 2021 om 07:18

Netflix barst van de aangrijpende oorlogsfilms, en vandaag komt daar nog een titel bij: Nebel im August (2016). De waargebeurde oorlogsfilm is vanaf vandaag te zien op de streamingdienst.

De 13-jarige halfwees Ernst Lossa wordt in een psychiatrisch ziekenhuis geplaatst en voelt al snel dat hier iets niet helemaal klopt. Hij ontdekt dat de nazi's hier bezig zijn met een bizar euthanasieprogramma. Hij is zich bewust ervan wat er gebeurt, raakt gehecht aan vrienden, en probeert vervolgens het programma te saboteren.

Bekijk hier de trailer van Nebel im August:

Nebel im August is geregisseerd door Kai Wessel, de man die eerder ook de films Hat er Arbeit? (2000) en Es war einer von uns (2010) maakte. Het oorlogsdrama Nebel im August is een verfilming van het gelijknamige waargebeurde boek van Robert Domes. Hij deed onderzoek naar de dood van een Romaanse puber en legde zo het euthanasieprogramma van de nazi's bloot.

Nebel im August is vanaf vandaag te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix.

Nebel im August (2016)
7.3

Nebel im August (2016)

drama • Kai Wessel
Met Sebastian Koch en Fritzi Haberlandt
'Nebel im August' speelt zich af in Zuid-Duitsland, 1940. De 13-jarige halfwees Ernst Lossa wordt als onopvoedbaar beschouwd.
Beeld: Still 'Nebel im August' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsNebel im August (2016)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws