Warner Bros kondigt nieuwe 'Lord of the Rings'-film aan

Warner Bros kondigt nieuwe 'Lord of the Rings'-film aan

Hollywood kan geen genoeg krijgen van het Lord of the Rings-universum, en daar hoor je ons niet over klagen. Warner Bros heeft vandaag aangekondigd dat ze bezig zijn met een nieuwe animatiefilm, die The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim (2024) zal heten.

The War of Rohirrim is geen vervolg van de serie, maar een losse film die één historische gebeurtenis beschrijft waarnaar in de boeken wordt verwezen. De film gaat over Helm's Deep, en speelt zich honderden jaren voor de noodlottige oorlog af. In de nieuwe animatiefilm leren we Helm Hammerhand, de legendarische koning van Rohan, beter kennen.

De film zal worden geregisseerd door Kenji Kamiyama en volgens het persbericht van New Line Cinema wordt er flink vaart achter de productie gezet. Wanneer de animatiefilm zal verschijnen is nog niet bekend.

Kenji Kamiyama is een grote naam in animatiewereld. Eerder werkte hij mee aan de klassieker Akira (1988) en maakte hij onder andere 009 Re: Cyborg (2012) en Ghost in the Shell: S.A.C. Solid State Society (2006). Op dit moment werkt Kamiyama ook aan een nieuwe Blade Runner-serie.

Philippa Boyens, die onderdeel was van het schrijfteam van de originele trilogie én de Hobbit-films, zal de scriptschrijvers van The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim adviseren. Ook Jeffrey Addiss en Will Matthews, die de prijswinnende serie The Dark Crystal: Age of Resistance (2019), werken mee aan de nieuwe film.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim (2024)
Het onvertelde verhaal achter Helm's Deep, honderden jaren voor de noodlottige oorlog. 'The War of the Rohirrim' vertelt over het leven en de bloedige tijden van de stichter, Helm Hammerhand, de Koning van Rohan.

Volgens het persbericht zal The War of Rohirrim "motieven en artistieke elementen" uit de films van Peter Jackson bevatten. Op die manier zal de animatiefilm toch een beetje verbonden zijn met de inmiddels moderne klassiekers van Jackson.

Amazon werkt op dit moment óók aan een Lord of the Rings-project. Deze The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022– ) zal naar verwachting in december van dit jaar op Amazon Prime Video verschijnen. Het tweede seizoen van die serie is ook al in productie.

Beeld: Still 'The Lord of the Rings: The Two Towers' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsThe Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim (2024)The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022– )

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws